Söğüt ruhu 15 Temmuz’da dirildi

Başbakan Yıldırım, 736’ncı Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük ve Şenlikleri’ne katıldı. Başbakan “Söğüt ruhu, 15 Temmuz’da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yükselişin miladıdır 15 Temmuz” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2017 Güncelleme 11 Eylül 2017, 01:25
Söğüt ruhu 15 Temmuz’da dirildi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, 736'ncı Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük ve Şenlikleri'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, sözlerine "Kayı boyunun bir evladı olarak köyüm Kayı'daki komşularımdan size selam getirdim" diyerek başladı ve şu mesajları verdi:

Birliğimize gölge düşüremeyeceksiniz: Gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz, birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan ve kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara Söğüt Meydanı'ndan sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız...

Ezilen halklara hami olduk: Yüzyıllar boyu hem kendi izzet ve şerefimizi koruduk hem de mazlum milletlere, ezilen halklara karşı hami olduk, onları koruduk. Gittiğimiz her yere sevgi, adalet, hoşgörünün sancaktarı olduk. Çünkü bizim medeniyetimiz sevgidir, ilimdir, irfandır, barıştır, kardeşliktir.

Söğüt ruhu 15 Temmuz'da tekrar dirildi: Söğüt ruhu, 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yükselişin miladıdır 15 Temmuz. Türkiye artık yeni hedeflere, yeni ufuklara yelken açmıştır. Gönül coğrafyamızın da sahibi biziz. Arakan'a, Filistin'e, Kudüs'e de sahip çıkarız. Nerede mazlum varsa onun yanındayız. Nerede zulüm, vahşet varsa onun da karşısındayız.


Eda IŞIK