Sahte Fetö belgesiyle ABD adaleti

FETÖ, sahte belge ve montaj fotoğraflarla ABD yargısını ele geçirdi. 17-25 Aralık davalarına bakan FETÖ’nün firari savcıları o belgeleri Sarraf dosyasına bakan savcıya verdi. Kes-yapıştır iddianame ile Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2017, 10:29
Sahte Fetö belgesiyle ABD adaleti

İÇİNDEKİLER

Devleti ele geçirmek ve hükümeti yıkmak için 17-25 Aralık kumpasını kuran FETÖ, yargıda ve polisteki elemanları vasıtasıyla sahte belgeler üretti. Bu kumpasla ilk önce 17-25 Aralık'ta Türkiye'de hükümete karşı operasyon başlatan örgüt başarılı olamadı. FETÖ'nün yargıdaki ayağı olan eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Fikret Seçen, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç tarafından başlatılan kumpas geri tepti. FETÖ'cü savcılar önce başka yere atandı ardından görevden el çektirildi.

YANLARINDA GÖTÜRDÜLER
Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç gözaltına alınma korkusuyla örgütün diğer üst düzey yöneticileri gibi yurt dışına kaçtı. Ancak ürettikleri sahte belge, bilgi ve fotoğrafları da yanlarında götürdü.

İADEYE YANAŞMADILAR
15 Temmuz 2016'da hükümete yönelik hain darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yönelik geniş çaplı soruşturma ve temizlik harekatı başlatıldı. ABD'den Pensilvanya'da yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi gönderilen delillerle istendi.

İDDİANAME SAHTE BELGELERLE
FETÖ'nün yargıdaki firari isimleri, yurt dışına kaçarken yanlarında götürdükleri ve 17-25 Aralık kumpası için hazırladıkları sahte belge ve montaj fotoğrafları Rıza Sarraf dosyasına bakan savcıya verdi. Belgelerin gerçekliğini araştırma gereği duymayan savcı ise sahte belgelere dayanarak ek iddianame hazırladı. Örgüt elemanları tarafından İngilizce olarak ek iddianameyle FETÖ'nün oyucağı olan savcı, Zafer Çağlayan'ı önce sanık olarak davaya ekledi sonra da tutuklama kararı verdi.

PENSİLVANYA'NIN TALİMATIYLA HAREKET EDİYORLAR!
ABD'de Türkiye'yi ilgilendiren Sarraf davası dışında 4 dava var. Ama ABD yargısı adeta FETÖ talimatıyla yürüyor.

KORUMALAR
Cumhurbaşkanımıza saldırmaya çalışan PKK yandaşlarına görevini yaparak müdahale eden korumalara dava açıldı. Orada olmayanlar bile dosyaya eklendi.

FLYNN İFTİRASI
Başka bir kumpas davası ise ABD Başkanı Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Türkiye hükümetinden para aldığı yalanı.

SİVİLLER
İki sivilin ise "nefret suçu" da eklenerek 30 yıl hapsi istendi.

BYLOCK
Bylock'u soruşturmak için New Jersey Savcılığı FBI'a talimat verdi. Amaç yine en büyük delil Bylock'u aklamak.

TÜM DELİLLERE RAĞMEN TIK YOK
En önemli dava terörist başı Gülen'in iadesi. Türkiye 2014'ten beri ABD yargısına belge gönderiyor. Ama hala bir netice yok. ABD'li bir çok siyasetçi inatla hala 15 Temmuz'u FETÖ'nün yaptığına inanmak istemiyor.