Erdoğan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu, önemli mesajlar verdi. 'İslam dünyası adına çok önemli bir adım atıyoruz' diyen Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2017, 09:23
Erdoğan’dan Kazakistan’da önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde söz aldı. Eğitimin İslam dünyasında yeterince önem görmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitime ayrılan payların artması gerektiğini belirtti. Erdoğan ilimin ve felsefenin ikinci plana atıldığı her dönemde İslam dünyasının da gerilediğine değindi.

İşte o konuşmadan satır başları şöyle;

(Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar) Bölgede yaşanan insani dramın önüne geçmek için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri ile çalışmak istiyoruz. Baskı ve katliamlardan kurtulmak için topraklarına sığınan Müslümanlara gerekli kolaylığın gösterilmesi beklentisi ve yardım teklifimizi Bangladeş makamlarına ilettik. Uluslararası kuruluşlar, bilhassa da İslam ülkeleri olarak bizler elimizden gelen tüm imkanlarla bu zulmün son bulması için birlikte mücadele etmeliyiz.

İlk kıblemiz Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetinin ihlal edilmesine de asla izin veremeyiz. Mescid-i Aksa'ya yönelik saygısızlıkların, tahriklerin ve provokasyonların önüne geçilmesi için çok daha kararlı bir tutum ortaya koymalıyız.

Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz.
En parlak çocuklarımızı ve en parlak beyinlerimizi batılı ülkelere kaptırıyoruz.

Güçlü olmak, bilgiyi ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaktan geçiyor.

Özgürlük, asla sorumsuzluk veya hukuksuzluk demek değildir.

İslam'ın DEAŞ, El Kaide ve FETÖ gibi terör örgütleri tarafından etkin olarak kullanıldığını biliyoruz.