Malazgirt Zaferi kutlamaları İngiliz medyasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Malazgirt Zaferi etkinlikleri, tıpkı Sözcü ve Cumhuriyet gibi FETÖ frekansından yayın yapan İngiliz dergisi The Economist'te geniş yer buldu.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 10:07
Malazgirt Zaferi kutlamaları İngiliz medyasında

İÇİNDEKİLER

Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü tüm Türkiye'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılarak önemli açıklamalar yaptığı etkinlikler İngiliz medyasına da yansıdı.

Yıllarca Türkiye temsilciğini yaptığı dergide FETÖ ile yakın ilişkileriyle bilinen Amberin Zaman'ın Türkiye'yi karalamasına izin veren The Economist, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı bin yıllık bir savaşı çağırdı." başlıklı makalesinde Erdoğan'ın sözlerine değindi.

Tıpkı Sözcü ve Cumhuriyet gibi FETÖ frekansından yayın yapan dergi, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği haberleriyle biliniyor.



MALAZGİRT'TEN İSTANBUL'A
Malazgirt Zaferi'ni "Hristiyan topraklarda Müslüman hakimiyeti" olarak nitelendiren İngillizler, Bizans İmparatorluğu'na karşı alınan bu zaferin İstanbul'un fethine kadar uzandığını ifade etti.

946 YILLIK SAVAŞ
Makalede, Erdoğan'ın konuşmasıyla ilgili, "Erdoğan'ın 946 yıllık bir savaşı anması Türk milliyetçilerinin desteğini kazanmak için. Geçen Temmuz ayında bir darbe girişimi atlatan ve Nisan'da çok az bir farkla referandumu kazanan Erdoğan yeni destekçiler bulmak isteğinde. Malazgirt'te ise başarısız darbeyi ortaçağ kampanyasına bağladı."yorumu yapıldı.