AK Parti'den CHP'li Altay'a sert cevap

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Arakan'a gönderilen yardımlar üzerinden hakaretler savurduğunu ifade ederek, "Belli ki Arakan'daki Müslümanlara yardım gitmesi, CHP’yi rahatsız etmiş. Belli ki CHP, yine mazlumdan yana değil, zalimden yana tavır almış." dedi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 18:50
AK Parti’den CHP’li Altay’a sert cevap

İÇİNDEKİLER

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bazı bakanların, Arakan'daki Müslümanlara Türk milletinin yardımlarını ulaştırmasına "edepsizlik" nitelendirmesinde bulunduğunu söyledi.

"Mazluma yardım ulaştırmak ne zamandan beri edepsizlik oldu? Bu kadar mı şirazeden çıktınız? Bu kadar mı insanlığınızı kaybettiniz? Bu kadar mı siyasi hırs gözünüzü bürüdü?" diye soran Muş, Arakan'da Müslümanların katledildiğini, çocukların öldüğünü, CHP'nin ise yardımlar üzerinden hakaretler savurduğunu belirtti.

"BELLİ Kİ CHP YİNE ZALİMDEN YANA TAVIR ALMIŞ"
Muş, "Belli ki Arakan'daki Müslümanlara yardım gitmesi, CHP'yi rahatsız etmiş. Belli ki CHP, yine mazlumdan yana değil, zalimden yana tavır almış." diye konuştu.

Siyasetçinin bin düşünüp bir konuşması gerektiğini dile getiren Muş, şöyle devam etti:

"Sayın Altay, edep nedir biliyor musunuz? Edep, insanın kendini bilmesidir, haddini, hududunu bilmesidir. CHP Grup Başkanvekili haddini aşmıştır, nezaketsizlik yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi, Türk milletinin kadirşinaslığının, yardımseverliğinin göstergesi olarak insani kaygılarla oraya gitmiştir. Tabii kendinde insani hasletler bulunmayanlar, bu kadirşinaslığı anlayamazlar. Bunlar Türk milletinin örf ve geleneklerine uzaktırlar.

Biz CHP'den, terör örgütünün siyasi avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu ile ilgili tepki beklerken onlar tıpkı kendilerine yakıştığı gibi Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım götürülmesine tepki göstermişlerdir."

"NEREDE BİR MAZLUM VARSA TÜRK DEVLETİ ORAYA GİDECEK"
Mehmet Muş, Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "çapsız" ifadesini de aynen iade ettiklerini belirterek, "Sayın Altay'ın, Sayın Cumhurbaşkanımızı değerlendirmeye çapı yetmez. Eğer bir çapsız arıyorsa CHP Genel Merkezine baksın! Orada girdiği her seçimde milletten şamar yiyen Kılıçdaroğlu'nu görecektir. İşte çapsız oradadır." ifadelerini kullandı.

Altay'ın, Emine Erdoğan ve beraberindekilerin Arakan'daki yardım faaliyetlerine ilişkin fotoğrafla ilgili "muhterislik" ifadesini de değerlendiren Muş, şöyle konuştu:

"Allah bu ülkeyi CHP gibi kifayetsiz muhterislerin şerrinden korusun. Muhteris ama kifayetsiz olan kimdir biliyor musunuz? Hem iktidar olmak için her türlü gayrimeşru yolları deneyip hem de memlekete yapılan ne kadar hayırlı hizmet varsa hepsine karşı çıkan köhne zihniyettir. Bu köhne zihniyet, CHP'nin muhalefet anlayışıdır. Sayın Engin Altay, ne kadar rahatsız olursan ol, ne kadar çamur atarsan at, Türk milletinin yardım eli ve şefkati Arakan'a ulaşacak. Nerede bir mazlum varsa Türk devleti oraya gidecek."