Ahmet Hakan'ın ensest açıklaması büyük tepki topladı!

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısında kaleme aldığı "Ensest olan cinsel ilişkiyi yasaklayan bir hüküm yok" ifadesi sosyal medyadan büyük tepki topladı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 12:58
Ahmet Hakan’ın ensest açıklaması büyük tepki topladı!

İÇİNDEKİLER

Murat Başoğlu ile ilgili skandal, beraberinde tartışmaları da tetikledi. Sosyal medyada birileri ensest oranları paylaşılarak suçu hafifletmeye, normalleştirmeye çalışırken hukukçular konuya medeni hukuk açısından açıklama getirmeye çalıştı.

Bu tartışmalara Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde önce ensestin tanımını yaparak ardından bunu yasaklayan bir kanunun olmadığını belirterek katıldı.

Hakan yazısında, "Türk Ceza Kanunu'na göre aralarında evlenme yasağı bulunan ve reşit olan akrabalar arasında rıza ile gerçekleşen cinsel ilişkiyi yasaklayan bir hüküm yok. İşte tam da bu nedenle...Murat Başoğlu ve yeğeniyle ilgili olarak ensestten değil, kamuya açık yerde hayâsızca davranıştan soruşturma başlatıldı." diye yazdı.

SOSYAL MEDYA İŞE KARIŞINCA
Ahmet Hakan'ın köşesinde yer verdiği bilgiler daha önce hukukçu bilim adamları tarafından da dile getirilmişti. Ancak sosyal medyada konuyu yaşam kültürü üzerinden tartışma meraklıları konuyu muhafazakarlığa getirmekte gecikmedi.

İşte o tepkilerden bazıları…