‘Dur yavaş’
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 30 Ağustos Resepsiyonu’nda Kur'an-ı Kerim okunurken eşinin başını örtmesi ile ilgili yorum ve eleştirilere cevap verdi...İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Konuyu laikliğe, Atatürk’e kadar götürdüler. Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var?
Giriş Tarihi:
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından edilen dua boyunca başını şalla örttü. Bu duruma tepki gösterenler oldu. TBMM Havuzlu Bahçe'de verilen yargı yılı açılış resepsiyonunda konuşma fırsatı bulduğumuz Org. Hulusi Akar, güncel konularla ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:
30 Ağustos resepsiyonunda yapılan yorumlar hanımefendiyi etkiledi mi? Nasıl değerlendirdiniz? (Yorumları) O da takmadı, ben de takmadım. Sırtında şal vardı, açık havadaydık, biraz serindi. Hemen şalını üstüne aldı. Kur'an-ı Kerim okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Ama olayı nerelere götürdüler. Ta laikliğe kadar hatta Atatürk'e kadar... Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var?
80 MİLYON BİR BÜTÜNÜZ
Bayramda cephedeki askerlerimizi ziyaret ettiniz. Durumlarını nasıl gördünüz? Askerlerimizin morali yüksek, motivasyonunu da çok iyi gördüm. Kendilerine güvenleri tam. Sen, ben, o yok, biz 80 milyon bir bütünüz. Biz asker olarak, öbürü yargıç olarak, siz gazeteci olarak hepimiz bu millet için çalışıyoruz. İşte böyle olmalıyız.
Asker, bayram sabahı zirvede namaz kılıyordu, çok etkileyici görüntülerdi... Evet... Yalnız, bu sefer cep telefonunu yasakladık. Ben namaz kılarken iradem dışımda görüntülerim çekiliyor. Sonra da "Neden bunun reklamını yapıyorsunuz?" diye eleştiriler geliyor. Bu sefer tedbirimizi aldık hatta imam çok beyefendi bir insandı, cep telefonunu uzatıp beraber fotoğraf isteyince, "Biz çekelim" dedik. Sonra karta bastırarak kendisine ulaştırdık.
Okan MÜDERRİSOĞLU
30 Ağustos resepsiyonunda yapılan yorumlar hanımefendiyi etkiledi mi? Nasıl değerlendirdiniz? (Yorumları) O da takmadı, ben de takmadım. Sırtında şal vardı, açık havadaydık, biraz serindi. Hemen şalını üstüne aldı. Kur'an-ı Kerim okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Ama olayı nerelere götürdüler. Ta laikliğe kadar hatta Atatürk'e kadar... Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var?80 MİLYON BİR BÜTÜNÜZ
Bayramda cephedeki askerlerimizi ziyaret ettiniz. Durumlarını nasıl gördünüz? Askerlerimizin morali yüksek, motivasyonunu da çok iyi gördüm. Kendilerine güvenleri tam. Sen, ben, o yok, biz 80 milyon bir bütünüz. Biz asker olarak, öbürü yargıç olarak, siz gazeteci olarak hepimiz bu millet için çalışıyoruz. İşte böyle olmalıyız.
Asker, bayram sabahı zirvede namaz kılıyordu, çok etkileyici görüntülerdi... Evet... Yalnız, bu sefer cep telefonunu yasakladık. Ben namaz kılarken iradem dışımda görüntülerim çekiliyor. Sonra da "Neden bunun reklamını yapıyorsunuz?" diye eleştiriler geliyor. Bu sefer tedbirimizi aldık hatta imam çok beyefendi bir insandı, cep telefonunu uzatıp beraber fotoğraf isteyince, "Biz çekelim" dedik. Sonra karta bastırarak kendisine ulaştırdık. Okan MÜDERRİSOĞLU