"Ülkemiz dünyanın vicdanını tek başına temsil ediyor"

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Adli yılı açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada "Suriyeli Aylan bebek ve Arakanlı küçük Muhammed'in çamurlar içerisinde yatan cesedini gösteren fotoğrafı insanlığın terk ettiği vicdanının resmidir. Bugün ülkemiz dünyanın vicdanını tek başına temsil etmektedir." dedi.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 05 Eylül 2017, 11:09
Ülkemiz dünyanın vicdanını tek başına temsil ediyor

İÇİNDEKİLER

Yeni adli bugün başlıyor. Adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yargı üyeleri katılıyor. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit adli yıl açılış töreni nedeniyle konuşma yapıyor.

Suriye ve Arakan''da yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Cirit'in konuşmasının satır başları şöyle: "Suriyeli Aylan bebek ve Arakanlı küçük Muhammed'in çamurlar içerisinde yatan cesedini gösteren fotoğrafı insanlığın terk ettiği vicdanının resmidir. Bugün ülkemiz dünyanın vicdanını tek başına temsil etmektedir.

Bir yargı mensubunu üstün kılan sadece hukuku uygulamasını emreden vicdanıdır. Bu coğrafya üzerinde yaşayan insanlar arasındaki kültürel çeşitlilik Türkiye'nin varlığının itici gücüdür.

TERÖR DIŞ DESTEKLİ OLARAK VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR
Demokrasimizin önündeki en büyük engellerden biri de terördür. Terör olgusu, insan hakkı ve demokrasiler için tehdit oluşturmaktadır. Teröre karşı, bireylerin, kurumların ve devletlerin birlikte mücadele etmeleri zorunluluktur. Terörle mücadelede bütün devletlere görev düşmekte olup devletler silah ve mühimmatın terör örgütlerinin eline geçmemesi için önlem almalıdır.Ülkemizde terör dış destekli olarak varlığını sürdürmektedir. Devletimiz hukuk kurallarından vazgeçmeden terörle mücadeleyi sürdürmekte ve sürdürecektir.

YÜKSEK YARGI MENSUPLARI GAYRİ MEŞRU FİİLLERE SESSİZ KALMIŞ
Özellikel HSYK yetkisini elinde bulunduran yüksek yargı mensuplarımız gayri meşru fiillere sessiz kalmış, desteklemiş ve meşruiyet kazandırmıştır. HSYK ve Yargıtayımız hain darbe girişimine karşı net tavır almış, halkımızın ve demokrasimizin yanında yer

AZI GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLİYOR
Bu kişilerin adil şekilde yargılanması, sarsılan kamu düzeninin yeniden tesisi kuşkusuz sağlanacaktır. Bizim görevimiz, insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden, objektif değerlere göre karar vermektir.

Firari FETÖ üyelerinin iade edilmemesi yargılamalarda bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemektedir. Kanun kaçaklarını iade etmeyen, onları himaye eden devletlerin öncelikle kendilerinin hukuka saygılı olmaları gerektiğini vurguluyorum. Hakimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin 3'te 1'inin terör faaliyetlerinde yer alması halkın gözünde güvenini elbette sarsacaktır.