AYM Başkanı'ndan o fotoğrafla ilgili açıklama

Aydın Doğan'ın garsonu Ahmet Hakan ve tayfasının AYM Başkanı Zühtü Arslan üzerinden Türk adaletine saldırı operasyonu elinde patladı. AYM Başkanı Arslan, "O fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Üzerinde çalışılmış, kadraj oyunuyla manipülasyonun bir örneği" dedi.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 05 Eylül 2017, 23:23
AYM Başkanı’ndan o fotoğrafla ilgili açıklama

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan Adli yıl resepsiyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada 30 Ağustos kabulünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde eğildiğine dair eleştirilere yanıt verdi.

"KADRAJ OYUNUYLA MANİPÜLASYONUN BİR ÖRNEĞİ"
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, 30 Ağustos kabulünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde eğildiğine dair fotoğraf karelerine ilişkin, "O fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Üzerinde çalışılmış, kadraj oyunuyla manipülasyonun bir örneği" dedi.

"HAKSIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Arslan, 'Kim böyle bir şey yapmış olabilir?' sorusuna ise, "Onu ben bilemem. Siz gazetecisiniz, araştırır bulursunuz. İlk kimler paylaşmış görürsünüz. Biliyorsunuz o tören canlı yayınlanan bir tören. Milyonlarca insanın seyrettiği bir tören. O törende Sayın Cumhurbaşkanı ile normal bir tokalaşma ve arkasından bu tür manipülatif bir karenin maksatlı bir şekilde servis edilmesi olayı var. Bunun şahsıma ve Sayın Cumhurbaşkanına yönelik bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Özellikle şunu ifade edeyim. Şahsıma karşı bir hakaret. Sayın Cumhurbaşkanına haksızlık. Ben Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak ve daha öncede meslek hayatımın hiç bir döneminde Allah'tan başka hiç bir gücün önünde eğilmedim, eğilmem de. Bir kere bunu net bir şekilde ifade edeyim. Bunun aksine ne görürseniz inanmayın. O fotoğrafta bunun aksini göstermeye çalışan bir imaj çalışması" şeklince yanıt verdi.

Videodan anlık görüntü alarak manipülasyon yapılan kare


Gerçek kare


ÖZÜR DİLE AHMET HAKAN
Aydın Doğan'a teknede garsonluk yapan Ahmet Hakan, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında AYM Başkanı'nı eleştirmiş ve bir kare üzerinden ahlaksızca saldırmıştı. Fotoğrafın videosunda da Arslan'ın Cumhurbaşkanı önünde eğilmediği görülüyor. Sosyal medya kullanıcı Ahmet Hakan'ın yazısından dolayı özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

ADALETİ YIPRATMAK İÇİN AYM BAŞKANI ÜZERİNDEN MAKSATLI BİR ŞEKİLDE ALGI OPERASYONU YAPTIKLARI O KARENİN VİDEOSU