Yüzde 40 yazısının asıl amacı iğrençliği perdelemek mi?

Giriş Tarihi 04 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2017, 12:17
Yüzde 40 yazısının asıl amacı iğrençliği perdelemek mi?

İÇİNDEKİLER

Hürriyet Gazetesi'nden Melis Alphan'ın "Türkiye'de ensest oranı %40" başlıklı yazısına tepkiler sürüyor. Toplumun her kesiminden büyük tepki toplayan bu yazıya bir itiraz da Aktuel.com.tr yazarı Ersoy Dede'den geldi. "Acaba FETÖ'cü işadamı Ayhan Bermek'in talimatıyla mı bu rezalet perdeleniyor, bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var.." diyen Ersoy Dede, çarpıcı iddialarda bulundu.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN BUGÜNKÜ YAZISINDAN BAZI BAŞLIKLAR

Hürriyet gazetesinde Melis Alphan'ın verdiği Türkiye'de ensest rakamı tartışmaları büyüyor.. Araştırma meselesinin detayına hiç girmeyeceğim.. Zira neresinden tutsan elinde kalıyor.. Adeta tel tel dökülüyor zaten.. İşin uzmanları verilerin ne kadar bilimsellikten uzak olduğunu açıkça operasyon için kullanıldığını yazdılar zaten.. Bense bu operasyonel verilerin neden ya da hangi amaca hizmet etmek adına kullanıldığını merak ediyorum.. Bayram değil seyran değil, Melis Alphan neden bu tartışmalı araştırmanın verilerini yayınladı?
**
Hakim görüş, tanınmış bir adamın, bir medya figürünün, daha fazla saldırılara hedef olmasını engellemek gibi algılandı.. Yani Murat Başoğlu, anlaşılıyor ki bunların arkadaş çevresinden bir isim.. Ve her gün daha da rezilleşen bir tonda saldırılara maruz kalıyor.. Hürriyet gazetesinde çıkan bu yazıyla birlikte ; ".. gördüğünüz gibi sadece Murat Başoğlu değil, bu toplumun yüzde 40'ı yapıyormuş bunu.." söylemi yükseltilecekti.. Böylece bir anlamda Başoğlu ve yeğeninin durumu kademe kademe normalleştirilecekti..
Oysa bana hiç öyle gelmedi bu operasyon.. Sanki başka bir alış-veriş dönmüş gibi..


**
Bakın tam da bu rezillik kamuoyunun gündemine geldiğinde neler yazıldı-çizildi gazetelerde hatırlasanıza.. Murat Bey'in eşinin, bu yaşanan kepazeliği, 'sevgiyle' karşıladığı yazıldı ilk olarak değil mi?.. Peki bu yoğun sevginin nedeni neydi?.. Elbette 15 Temmuz sonrası malına mülküne devletin el koyacağı ortaya çıkan FETÖ'cü işadamı Ayhan Bermek faktörü.. Çünkü Başoğlu'nun rezaletini sevgiyle karşılayan kişi, Ayhan Bermek'in kızı Hande Hanım'dı.. Ve 'tamamen duygusal' (!) nedenlerden dolayı bu iğrenç tabloyu sevgiyle karşılaması gerekiyordu.. Zira babasının devletten, milletten kaçırdığı ne varsa Murat Başoğlu'nun üzerindeydi.. Şimdi merak ettiğim kısmına gelelim.. Elbette Melis Alphan da, başkaları da sırf Murat Bey'i tanıdığı ve sevdiği için koruma kollama saikiyle böyle yazılar yazmış olabilir.. Ya başka bir nedeni varsa?.. Böyle bir skandalın sonunda bu yazıyı kaleme alan kişinin banka hesap hareketlerine bakılması gerektiğini düşünüyorum.. Acaba FETÖ'cü işadamı Ayhan Bermek'in talimatıyla mı bu rezalet perdeleniyor, bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var..

**
Bir husus daha var.. Bu durumu bahane ederek; ".. işte müslüman nüfusun yoğun olduğu toplumlarda rezalet tablosu budur.." fırsatçılığı.. Bu tip anketlerle vesaireyle karalamaya çalıştıkları değerler aslında bu toplumun önemli bir bölümünün paylaştığı ortak değerler.. Fakat çok merak ediyorum, Doğrusunu Allah bilir ya, bu hikayenin ana öznesi olan Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Hanım, bu değerlere ne kadar ortak?.. Yani Murat Bey, fırsat bu fırsat karalamaya çalıştığınız müslümanlara benziyor mu?.. Ben bilemedim..