Oklar o örgütü gösteriyor

Terör kirli yüzünü Arefe Günü bir kez daha gösterdi. İzmir’de ceza infaz memurlarına yönelik bombalı saldırıda 9 kişi yaralandı. Şüpheler PKK’nın tetikçisi MLKP terör örgütü üzerinde yoğunlaştı.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2017, 11:09
Oklar o örgütü gösteriyor

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'nda ocaklara ateş düşürmek isteyen hainler, Arefe Günü İzmir'de ortaya çıktı. Teröristlerin hedefinde bu sefer mesaiye giden infaz koruma memurları vardı. Buca Kırıklar Cezaevi'nde görevli infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsünün saat 08.00'de Ahmet Piriştina Bulvarı'ndan geçişi sırasında teröristlerin daha önceden çöp konteynerine tuzakladıkları el yapımı patlayıcı infilak etti. Şiddetli patlamada servis otobüsünün şoförü Yüksel Süzer ve infaz koruma memurları Meltem Çelik, Süleyman Tuncay, Özer kalkancı, Güven Duman, Zeki Yücesoy, Ramazan Şen, Bahadır Ardıç, Yunus Kayar yaralandı. Yaralılardan şoför Yüksel Süzer ve kadın İnfaz Koruma Memuru Meltem Çelik yakındaki Özel Tınaztepe Hastanesi'ne, diğerleri ise Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol ayağından ağır yaralanan İnfaz Koruma Memuru Yunus Kayar, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı.

EL YAPIMI PATLAYICI
Patlamanın şiddetiyle servis otobüsü kullanılamaz hale geldi. Yakında bulunan bazı otomobillerin de hasar gördüğü patlamada çevredeki çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı. İkinci bir patlayıcının olma ihtimaline karşı bölge güvenlik çemberine alınarak cadde trafiğe kapatıldı. Bomba İmha ekiplerinin yaptığı aramalarda ikinci bir patlayıcıya rastlanmadı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın hain saldırının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk incelemelere göre çöp konteynerine yerleştirilen bombanın el yapımı olduğunu ve servis otobüsünün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildiğini açıkladı. Servis otobüsü çekiciyle Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, yaralıları hastanede ziyaret etti

OKLAR O ÖRGÜTÜ GÖSTERİYOR
Hain saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak, İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre gözler PKK'nın tetikçiliğini yapan ve son zamanlarda böcücü örgüt adına şehir eylemleri düzenleyen MLKP/ FESK'e çevrildi. Aynı örgüt Haziran ayında yine İzmir'de Güney Deniz Saha Komutanlığı'na ait askeri araca yönelik bombalı saldırı düzenlemişti.

BAKAN GÜL SALDIRIYI KINADI
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, infaz soruma memurlarına yönelik bombalı saldırıyı Twitter hesabından paylaştığı mesajla kınadı. Bakan Gül, "İzmir'de cezaevi personeli servis aracına yönelik hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Yaralı personellerimize Allah'tan acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da İzmir'deki saldırıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "En kısa zamanda netice alacağız" dedi.