Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgesel sorunların çözümü konusunda Türkiye-İran dayanışmasının gerekli olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2017, 10:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik görüşme

İÇİNDEKİLER

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, iki lider telefon görüşmesinde Myanmar'da yaşanan olaylar, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri başlıca konular olarak ele aldı.

Ruhani liderliğinde İran'da göreve başlayan yeni hükümet döneminde İran-Türkiye ilişkilerinin geçmişten daha iyi olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İran'la siyasi ve ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek istediğini kaydetti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar Müslümanlarına yönelik yapılan zulmümden üzüntü duyduğunu ifade etti.

'DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ'
Cumhurbaşkanı Ruhani ise son aylarda iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasını olumlu karşıladığını belirterek, " Bölgenin günümüzdeki hassas durumu, iki ülkenin geçmişten daha fazla işbirliği yapmasını gerekli kılıyor" diye konuştu.

'BÖLÜCÜ İSTEKLER ASLA BÖLGENİN YARARINA DEĞİL'
İsim vermeden Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumuna değinen Ruhani, "İran, bölücü istekleri asla bölgenin barış ve istikrarından yana bulmuyor. Günümüzde bazı güçler bölge halkının zararına olan isteklerini bölgede uygulamaya çalışıyor" dedi.

Myanmar olaylarına da değinen Ruhani,"İran dünyanın hiç bir yerinde Müslümanlara yapılan zulmü kabul etmez ve olayı kınıyor" ifadesini kullandı.