2 milyon Müslüman hacı oldu

Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 2 milyonu aşkın hacı adayı Arafat Vakfesi’ni yaptı. Hacı adayları vakfe duasını yaparak hacı oldu

Giriş Tarihi 01 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2017, 07:32
2 milyon Müslüman hacı oldu

İÇİNDEKİLER

Kutsal topraklarda her dil, renk ve ırktan 2 milyonu aşkın Müslüman, Arafat Vakfesi'nde bir araya gelerek birlik ve beraberlik için saatlerce dua etti. Türk hacı adaylarının Arafat'taki heyecanı sabah ezanından önce başladı. Sabah ezanıyla kılınan namazın ardından tekbirler, telbiyeler, ilahiler ve kasidelerle devam eden Arafat'taki ibadet öğle vaktine kadar sürdü. Öğle ve ikindi namazının birleştirilerek kılınmasından sonra Arafat'taki milyonlar vakfe yaptı. Ellerin semaya açıldığı anda Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, vakfe duasına başladı. Keleş, yaklaşık bir saat süren vakfe duasında, Müslümanların birlik ve beraberliği için yakarışta bulundu:

Bizi şirkin her türlüsünden uzak eyle. Din istismarcılarının aldatmalarına karşı uyanık eyle. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla biata geldik. Allah'ım, sen insanları farklı coğrafyalarda, renklerde yarattın. Farklı diller öğrettin. Tanışalım diye kabilelere ve kavimlere ayırdın. Biz ise bunu unuttuk. Ayrıştık, bölündük, parçalandık. Bizleri yekvücut kıl Allah'ım.

Barut kokusu yok olsun, silah sesleri duyulmasın. Hiçbir bebek ağlamasın, analar gözyaşı dökmesin. Halep'te yetim kalmasın. Şam'da mahzun bir bakış olmasın. Gazze, öksüz çocuk görmesin. Afrika açlıkla kıvranmasın. Libya'da, Irak'ta, Yemen'de kardeş kanı dökülmesin. Allah'ım, Arakan'da, sadece "Rabb'imiz Allah'tır" dedikleri için kardeşlerimiz yurtlarından, kendi topraklarından çıkarıldı. Sürgün edildi, işkenceye maruz kaldı, öldürüldü, katliama uğradı. Sen onları bu zulümden kurtar. Bize de onlara yardım etme gücü ver Allah'ım.

Rabb'im, senin uğrunda vatan yolunda şehit olmuş kardeşlerimizin yakınları huzurunda. Aziz şehitlerimizin şehadetini kabul eyle. Bedir'de Müslümanları sen destekledin. Melek ordularını gönderen sensin. Malazgirt ile Anadolu'yu İslam'a açan sensin. Milletimizi, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'daki ihanet ve işgal girişiminde kurtaran sensin. Dillerinde tekbir, kulaklarında sala vardı. O gün senin aşkınla, muhabbetinle, senin dinin uğruna mücadele etti müminler. Şehitlerimizin emaneti başımızın üstündedir.

KABE'NİN ÖRTÜSÜ DEĞİŞTİ
Hacı adaylarının vakfe için Arafat'a çıktığı Arife gününde, Kâbe'nin örtüsü (Kisve-i Şerif) değiştirildi. 700 kilogram saf ipek, 120 kilogram gümüş ve altından dokunan 657 metrekare büyüklüğündeki yeni örtü, Beytullah'a giydirildi. Eski örtü zemzem suyuyla yıkandıktan sonra sergilenmesi için İslam ülkelerine, müzelere ve hediye olarak bazı devlet başkanlarına gönderiliyor.