PKK elebaşlarına suikast teklifi

ABD'nin angaje gazetecileri ve terör destekçisi Aslı Aydıntaşbaş ve Amberin Zaman, Mattis'in Türkiye ziyaretinde PKK elebaşlarına suikast teklifi getirdiğini yazdı. PKK'ya bu tür bir darbe vurulma ihtimali iki yazarı da panikletti.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2017, 13:18
PKK elebaşlarına suikast teklifi

İÇİNDEKİLER

Suriye denkleminde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğinden ötürü Türkiye- ABD ilişkileri son derece gergin. ABD Savunma Bakanı Mattis, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye kritik bir ziyarette bulundu. Masada Suriye meselesi ve PKK'nın orada kurmaya çalıştığı devlet vardı.

ABD'nin angaje gazetecileri ve terör destekçisi Aslı Aydıntaşbaş ve Amberin Zaman, Mattis'in ziyaretiyle ilgili ilginç duyumlarını köşelerine taşıdı. ABD'nin Türkiye'ye PKK yöneticilerine suikast teklifi yaptığı bilgisini alan Aslı Aydıntaşbaş ve Amberin Zaman paniğe kapıldı. ABD'nin Türkiye ile yaşanan soğukluğu bitirmek için sunduğu teklif terör destekçisi kesimleri korkutmuşa benziyor.

Mattis'in Türkiye ile arayı düzeltmeyi kafasına koyduğunu söyleyen iki yazar durumdan pek memnun görünmüyor.

Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, ABD'nin YPG'yle olan işbirliğine Ankara'nın tepkisini yumuşatmak için Mattis'in "PKK'ye karşı istihbarat paylaşımı" ve üst düzey PKK'lilere karşı nokta atışı 'suikast' önerdiğini bildirdi. Aydıntaşbaş, "Bu iddiayı Türk yetkililere sorduğumda, ABD'nin geçmişte de benzer teklifleri olduğunu, ancak kısıtlı istihbarat paylaşımı ötesinde ABD tarafının samimiyetsiz bulunduğu cevabını aldım" diyerek terör destekçisi tabanını rahatlatmayı da ihmal etmedi.

Köşesinde "Türkiye'nin 'gazını almak' için önerilen yöntemlerden biri PKK'ye karşı istihbari ve askeri işbirliği. Güvenilir kaynaklara göre Mattis'in Türkiye ziyaretinde ana gündem maddelerinden biri buydu." diyen Amberin Zaman ise PKK elebaşlarına suikasti kastederek "Bu konu yeniden gündemde ancak sadece öneri olarak" diyerek PKK'ya rahat nefes aldırmak istedi.

Amberin Zaman, köşesinde "Bu yönde, Obama yönetimi zamanında ilk ortaya atılan 'fikir'ise PKK'nin Kandil'deki üst düzey yöneticilerinden birinin yerinin tespit edilmesi için yardımda bulunmak. Türkiye de bunun üzerine harekete geçip tespit edilen kişiyi karşı suikast düzenleyebilecek. Türkiye'nin de bu yönde ABD'den talebi olduğu zaten biliniyor." diye yazdı.