CHP sözcüsü Tezcan, 8 saat 25 dakikada kendini yalanladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın, 27 Ağustos 2017 tarihinde saat: 13.30 yaptığı açıklamayı, aynı gün saat: 21:55’de yalanladığı tespit edildi.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 29 Ağustos 2017, 18:36
CHP sözcüsü Tezcan, 8 saat 25 dakikada kendini yalanladı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, 27 Ağustos 2017 tarihinde saat: 13.30'da yaptığı açıklamayı, aynı gün saat: 21:55'de yalanladığı tespit edildi.

SAAT: 13:30 - "BİRİLERİ PLANLI OLARAK BİR ŞEYLERİ (İÇKİ) BURALARA SOKTULAR"

Tezcan, Çanakkale'de gerçekleşen sözde Adalet Kurultayı hakkında saat: 13:30'da düzenlediği basın toplantısında; CHP'lilerin şehitlikte içki sofrası kurduğuna yönelik iddialara; "Şehitlerin mekanında kimse içki içemez, buna da müsaade etmeyiz. Demek ki birileri planlı olarak bir şeyleri buralara soktular. Yoksa buraya yemek sokmak bile özel merasime tabidir, bırakın dışarıdan bir şey sokmayı. Bülent Turan, bu tip uydurma paylaşımların peşine düşmesin" dedi.

SAAT: 21:50 - "ALKOL ALDIĞI TESPİT EDİLEN BU ÜÇ PARTİLİNİN KAMPA GİRİŞLERİ YASAKLANMIŞTIR

Tezcan, aynı gün saat: 21:55'de yaptığı açıklamada ise; "Alkol aldığı tespit edilen bu üç kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın (bugün) itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, 27 Ağustos 2017 tarihinde saat: 13.30 yaptığı açıklamayı, aynı gün saat: 21:55'de yalanladığı tespit edildi.

Tezcan, Çanakkale'de gerçekleşen sözde Adalet Kurultayı hakkında saat: 13:30'da basın toplantısı düzenledi, CHP'lilerin şehitlikte içki sofrası kurduğuna yönelik iddialara; "Şehitlerin mekanında kimse içki içemez, buna da müsaade etmeyiz. Demek ki birileri planlı olarak bir şeyleri buralara soktular. Yoksa buraya yemek sokmak bile özel merasime tabidir, bırakın dışarıdan bir şey sokmayı" ifadelerini kullandı.

Tezcan, söz konusu basın açıklamasından 8 saat 25 dakika sonra yazılı açıklamada bulundu ve "Alkol aldığı tespit edilen bu üç kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın (bugün) itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir" dedi.

TEZCAN: BURAYA YEMEK SOKMAK BİLE ÖZEL BİR MERASİME TABİDİR

Bülent Tezcan, Adalet Kurultayı'nda yaptığı basın toplantısında; CHP'lilerin kurultayın gerçekleştiği Eceabat bölgesindeki şehitlikte içki içildiğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın açıklamalarını eleştirdi:

"Görüntüleri ben de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın sosyal hesabından izledim. Bu alan içerisinde böylesi bir girişime bizim müsaade etmemiz, es geçmemiz, görmemezlikten gelmemiz mümkün değildir. Sabaha kadar birçok güvenlik görevlisi alanı tarıyor, sabah çöplerin dahi tarandığı ve şehitlerimize yakışmayacak tutum içerisine girilmemesi konusunda sonuna kadar hassasiyet içerisindeyiz. Ancak bütün buna rağmen varlığı iddia edilen ve bizim görmediğimiz bu tip görüntülerin gerçek olduğu iddiasında birileri kesin kanaat sahibi ise, o zaman şu şüphe kuvvetli bir şüphe haline geliyor. Demek ki birileri planlı olarak bir şeyleri buralara soktular. Yoksa buraya yemek sokmak bile özel bir merasime tabidir, bırakın dışarıdan bir şey sokmayı. Şehitlerin mekanında kimse içki içemez, buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri bunu yapıyorsa, bu en büyük ahlaksızlıktır. Bu böyle biline ama ortada böyle bir şey yok iken böyle bir şey varmış gibi bir yeni yalan üzerinden adalet kurultayını itibarsızlaştırma kalkanlar varsa, bu da ondan daha büyük alçaklık ve ahlaksızlıktır. Bu konuda azami özen gösterdik, bugünden sonra da göstermeye devam edeceğiz. Sayın Bülent Turan, Çanakkale milletvekilidir, kendi bölgesi. Bülent Turan, bu tip uydurma paylaşımların peşine düşeceğine mutlu olsun, günde 30 bin kişinin girip kamp alanında adaleti konuştuğu yer"

ALKOL ALDIĞI TESPİT EDİLEN BU ÜÇ KİŞİ DERHAL KAMP ALANINDAN ÇIKARILMIŞTIR

Bülent Tezcan, aynı gün saat:21:55'te yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

O AÇIKLAMA

"Günde yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı kurultayımızda bütün katılımcılar bu ruha uygun, şehitlerimize saygılı, adalet kurultayına yakışır tutum ve davranış içinde olmaya azami özen göstermiştir.
Buna rağmen bazı sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesinin dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir.
Alkol aldığı tespit edilen bu üç kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir.
Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve adalet kurultayının ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır.
Bütün dikkat ve çabalarımıza karşın ortaya çıkan bu olay nedeniyle üzüntümüzü ifade ederken, bugüne kadar sürdürdüğümüz hassasiyetin bundan sonra da artarak devam edeceğini ve Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız."

KENAN KIRAN / SABAH