Kripto FETÖ'cü Yeni Asya'nın gerçek yüzü

'Adalet Yürüyüşü', 'Adalet Kurultayı' derken kripto FETÖ'cü Yeni Asya'nın Kılıçdaroğlu'na desteği gözle görülür bir hal aldı. Eski'den KK'ya dair sert haberlerin yer aldığı gazete şimdi CHP'nin en büyük destekçilerinden biri oldu.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2017, 17:24
Kripto FETÖ’cü Yeni Asya’nın gerçek yüzü

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarına karşı içerdekilerin serbest kalmasını isteyen CHP yönetimi ve Nur Cemaati son günlerde iyi ilişkiler içerisinde.

Yıllardır CHP'ye karşı keskin dille düşmanlık yapan kripto FETÖ'cü Yeni Asya gazetesi, son günlerde CHP yönetimine yönelik olumu diliyle dikkat çekiyor.


27 Ağustos tarihli Yeni Asya kapağı

CHP'nin televizyon kanalı Halk TV, 13 Haziran tarihinde Yeni Asya gazetesi Yazıişleri Müdürü ve karikatüristi İbrahim Özdabak ve Yeni Asya avukatı Kadir Akbaş'ı canlı yayına çıkarmıştı. Hakan Aygün'ün konuğu olan ikili 15 Temmuz sonrası gerçekleşen operasyonları eleştirmişler ve "adalet" çağrısı yapmışlardı.



'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDILAR'
Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşüne de Nurcular destek vermişti.

Hak ve Adalet Platformu temsilcisi Nurten Ertuğrul ve Yeni Asya Yazıişleri Müdürü İbrahim Özdabak ile Yayın Koordinatörü Mustafa Döküler, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek Said-i Nursi'nin "Hukuk-u umumiyenin müdafaası, hukukullah nevindendir" sözünü aktarmışlar Kılıçdaroğlu da bu sözler üzerine, "Çok doğru bir söz ve aynen katılıyorum" demişti.


İbrahim Özdabak ve Kemal Kılıçdaroğlu

ADALET KURULTAYI'NDA RİSALE-İ NUR OKUDULAR

Kripto FETÖ'cü Yeni Asya gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği "Adalet Kurultayı"nın konuğu oldu. Güleçyüz, buraya gelen CHP'lilere Said-i Nursi'nin Risale-i Nur kitabından satırlar okudu. Said-i Nursi'yi anlatan Güleçyüz'ü CHP'lilerin ilgiyle dinlediği dikkatlerden kaçmadı.

Bir başka Nurcu, İbrahim Özdabak ise önceki gün Yeni Asya'daki köşesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu adalet koşucusu olarak çizdi.



Oysa aynı İbrahim Özdabak, daha birkaç yıl önce CHP'ye karşı çok ağır karikatürler çiziyor, Ergenekon-Balyoz tertiplerinin savunuculuğunu yapıyor hatta Atatürk'e hakaret ediyordu.İşte bugün Kılıçdaroğlu'nu ve "adalet" arayışını göklere çıkaran Özdabak'ın önceki çizimlerinden bazılar: