Kentsel dönüşüm

KK , Diyarbakır’ın eşsiz kenti Sur’u yakıp yıktı. HDP de bu teröre destek çıktı. Kendi halkını düşünmeyen PKK ’nın siyasi kolu, şimdi de Sur’un yeniden inşasına karşı çıktı. Oturma eylemi başlattı. HDP bir zamanlar binlerce insanı sokağa döktüğü kentte oturuma eylemi için 10 kişi bile toplayamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2017 Güncelleme 26 Ağustos 2017, 00:00
Kentsel dönüşüm

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın tarih kokan nadide ilçesi Sur, terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu büyük zarar gördü. PKK'nın acımadan yıkıp yaktığı kentte tüm terör unsurları temizlenirken, evlerinden olan Sur sakinlerinin yuvalarına dönmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Kentsel dönüşümle beraber Sur'un turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve belediye tarafından başlatılan çalışmalar başlatıldı. Vatandaşların mağdur edilmediği proje kapsamında boşaltılan metruk binaların yerine tarihi dokuya uygun konaklar inşa edilmeye başlandı. Ancak kendi halkını düşünmek yerine PKK'ya arka çıkan HDP, buna da karşı çıktı. HDP milletvekilleri sosyal paylaşım sitelerinde ve yaptıkları açıklamalarla çalışmalara karşı çıkarak, "Evlerinizden çıkmayın, yoksa evlerinize, arsalarınıza el koyacaklar" yönündeki çağrı ve provokasyonlarla halkı sokağa dökmek istedi.



HALKA DEĞİL TERÖRE!...
HDP Genel Merkezi'nden, Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç imzasıyla yapılan çağrıda, "Sur halkına dayatılan bu tehcir politikasına karşı sesimizi yükseltelim, Sur'a ve Sur halkına sahip çıkalım" ifadeleri yer alırken, halkın Alipaşa Mahallesi'nde toplanması istendi. HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ziya Pir ve İmam Taşçıer de Alipaşa Mahallesi'ne giderek yıkımı engellemeye çalıştı. Ancak vatandaşların yapılan çağrılara itibar etmediği görüldü. Oturma eylemi başlatan milletvekilleri, Sur'dan tek bir destek bulamayınca bir sürede mahallede bulunduktan sonra buradan ayrıldı.