Fotoğrafıyla 15 TL’lik banknot basılsın

Meclis Dilekçe Komisyonu’na anlamlı öneri... Bir vatandaş “Ömer Halisdemir için 15 Temmuz anısına 15 TL’lik üzerinde fotoğrafı da olan banknot basılsın” dedi

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2017, 02:10
Fotoğrafıyla 15 TL’lik banknot basılsın

İÇİNDEKİLER

Meclis Dilekçe Komisyonu'na Ankara'dan başvuran H.A isimli vatandaş, 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'e saygı göstergesi olarak ve darbe girişimine atıf yapılması amacıyla 15 liralık banknotlar bastırılmasını önerdi. H.A, banknotlara 15 Temmuz'un simgesi fotoğraflar ile Ömer Halisdemir'in fotoğraflarının basılmasını istedi.

MERKEZ'E YÖNLENDİRİLDİ
Komisyon ise H.A.'nın önerilerini içeren dilekçeyi Merkez Bankası'na gönderdi. Komisyon Merkez Bankası'ndan gelecek yanıta göre vatandaşa bilgi verecek. 15 Temmuz kahramanı şehit astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz şehitleri için hatıra para bastırılması önerisi daha önce de vatandaşlarca Merkez Bankası'na iletilmişti. Merkez Bankası ise bu yönde önerilerde bulunan vatandaşlara "Bankamızca hatıra kâğıt para basımı gerçekleştirilmemektedir. Bununla birlikte dolaşıma çıkarılan banknotlarımızın arka yüzlerindeki temalar, genellikle ünlü Türk büyükle, bilim adamları ve düşünürleri, Anadolu Medeniyetleri, doğal ve tarihi turistik güzellikler gibi alternatifler arasından belirlenmektedir. Bu çerçevede, banknotlarımız üzerinde ülkemiz açısından çok önemli yeri olan şahsiyetlere ve olaylara yer verilmesine özen gösterilmektedir. Ancak bugün itibariyle yeni bir banknot kupürü veya yeni bir emisyon gurubu banknot basımı yönünde bir çalışma bulunmamaktadır. Ayrıca banknotlarımıza yönelik olarak duyarlı vatandaşlarımızca yapılan her türlü öneri daha sonra yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere kayıt edilmektedir" yanıtını vermişti.

SABAH