Tam çakma Gandi!

Bir Hürriyet muhabirinin eliyle servis edilen ve Hürriyet Gazetesi’nin de ‘Vatandaş Kemal’ manşetiyle PR çalışmasını üstlendiği atletli Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafı ters tepti. Daha önce de Gandi'yi taklit eden Kılıçdaroğlu'nun yine aynı taktiği kullandığı ortaya çıktı. İşte KK'nın atletli fotoğrafı hakkında dikkat çeken ayrıntı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 17:54
Tam çakma Gandi!

İÇİNDEKİLER

Hürriyet, Kılıçdaroğlu'nun kurgulanmış atletli fotoğraflarını servis etti. Sözde adalet yürüyüşünde Gandi'nin 'Tuz yürüyüşünü' taklit eden Kılıçdaroğlu'nun bu sefer de atlet göndermesiyle aynı taktiği uyguladığı ortaya çıktı.



İLGİNÇ AYRINTI
Eski CHP'li Savcı sayan ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Fransız yazar Catherine Clement'in kaleme aldığı "ATLETLE GELEN ÖZGÜRLÜK" kitabının kapağını paylaşan Sayan, Kılıçdaroğlu'nun yeni oyununu gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu, sözde adalet yürüyüşünün ardından bir kez daha Gandi'yi taklit ediyor. Servis edilen atletli kurgu fotoğraflarının aynı taktiğin bir parçası olduğu konuşuluyor.

Bir Hürriyet muhabirinin eliyle servis edilen ve Hürriyet Gazetesi'nin de 'Vatandaş Kemal' manşetiyle PR çalışmasını üstelendiği atletli Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafı hem ters tepti hem de 2019 adaylığı için kendi ismini vereceği konuşulan Kılıçdaroğlu'nun yeni dönemdeki destekçilerini ortaya çıkardı.

Eski CHP'li Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu'nun pozu üzerinden oluşturulmak istenen algı ve bu algının arka planını Sabah gazetesine şöyle değerlendirdi.

"BU İŞİN BİR ÜST AKLI, BİR MERKEZİ VAR"
"Bu pozdan sonra Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bütün çalışmaların, politika olarak milletin önüne sunduklarının, sözlerin kendisine ait olmadığını, arka planda bir ekibin çalıştığını, dolayısıyla bu ekibin Kılıçdaroğlu'nun partinin başına gelişinden bu yana Türkiye'yi dizayn çalışması yaptığını hepimiz anlamalıyız. Yani CHP'nin ve başındaki ismin refleksleri kendiliğinden gelişmiyor. Net biçimde görüyoruz ki bu işin bir üst aklı, bir merkezi var.

"KILIÇDAROĞLU BİR SENARYONUN OYUNCUSU"
"Bu merkez Kılıçdaroğlu'nu sadece oynatıyor. Oyuncu olarak oynatıyor. Bu senaryoyu yazan başkaları. Bu atlet çalışmasından bunu anlamamız lazım. Bu yönden bakıp değerlendirmek lazım.

"AMAÇLARINA ULAŞAMAMALARI İÇİN GÖZÜMÜZÜN AÇIK OLMASI LAZIM"
Bir amaçları var ve başka bir yol yok ellerinde. Bir 'Kemal'leri var. Proje adamı olarak uygulamaya koydular. Farklı bir adamı koymuş olsalardı farklı gruplardan farklı tepkiler alacaklardı. Her tarafa mesaj gönderebilen bir anlayış içerisinde bunu yürütüyorlar. Amaçlarına ulaşabileceklerine ihtimal vermiyorum. Ancak burada bizlerin dikkatli, gözünün açık olması lazım. Siyaseten mücadele verenlerin davranışları da onların neticeye ulaşmasını ya da ulaşamamasını etkileyecektir.

BU KILIÇDAROĞLU MUHALEFETİ DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ KAFASINA KOYANLARA KARŞI MÜCADELEDİR
Bunu Kılıçdaroğlu muhalefeti olarak olarak görmeyin. Türkiye'yi dizayn etmek isteyen güçlerin dizayn çalışmasıyla mücadele ediyoruz. Türkiye'yi bütün dünya güçlerine karşı mücadele ediyoruz.

"15 TEMMUZ EN BÜYÜK MOTİVASYONUMUZ"
Elbette işimiz kolay değil ama 15 temmuz bu anlamda en büyük motivasyonumuzdur. Yeter ki bizler halka doğru bilgi aktaralım. Onların oluşturmak istedikleri kanaate karşı sahada olalım ve onlardan önce gerçekleri anlatalım. Başka bir merkezin distribütörlüğünü yaptığını halka gösterebilelim.