İşte FETÖ'cü Ercan Gün'ün kirli çamaşırları

FETÖ'cü eski emniyet müdürü elebaşı Gülen'in mesajlarını kendisine sözde gazeteci Ercan Gün'ün ilettiğini itiraf etti. FOX TV haber müdürü olan Ercan Gün'ün dink suikastinde derin bağlantıları var ve direkt Pensilvanya'nın emirleriyle hareket ediyor. Gün'ü en çok destekleyen isimlerden biri FETÖ sevici Fatih Portakal. Bu durum terör örgütüne desteğini esirgemeyen Portakal'ı 'FOX TV halen neden besliyor?' sorusu akıllara getiriyor.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2017, 10:37
İşte FETÖ’cü Ercan Gün’ün kirli çamaşırları

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü Emniyet müdürü itirafta bulundu, o dönem, 7 Şubat kumpasının tezgâhlandığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Yunus Dolar, MİT müsteşarının ifadeye çağırılmasına Pensilvanya'daki Gülen'in karar verdiğini, bunu da kendisine FETÖ'cü gazeteci Ercan Gün'ün söylediğini ifade etti...

GÜLEN'İN EMRİNİ İLETMİŞ
​FETÖ'cü Dolar şöyle itiraf etti "Zaman'ın polis muhabiri olan, daha sonra FOX TV'ye geçen, askeri okuldan atılma Ercan Gün, bu olaylardan bir süre sonra beni ziyarete geldi. Ona çizginin aşıldığını söyledim. O da 'Niye bu kadar dert ediyorsun? Konu ABD'de Fetullah Gülen'in de içinde bulunduğu 12 kişi tarafından istişare edilmiş, 3 kişi hayır, 9 kişi evet demiş. Gülen de evet diyenler arasında' dedi."

FETÖ'NÜN KİLİT ADAMI ERCAN GÜN
Altın Kelebek Ödül Töreni'nde FOX Haber sunucusu Fatih Portakal'ın "çok özledim" dediği ve salona alkışlattığı Ercan Gün azılı bir FETÖ'cü ve Dink suikastinde derin bağlantıları var.


Cezaevine girmeden önce FOX Haber Müdürü olan Ercan Gün Hrant Dink Jandarma ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheli isimlerden birisi. Soruşturma kapsamında Hrant Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007 günü FETÖ/PDY üyeleri Adem Yavuzarslan, Faruk Mercan ve Ekrem Dumanlı ile yoğun telefon irtibatında bulunduğu belirlendi.

SAMSUN'A GÖNDERİLDİ, KURGU YAPILDI
Savcılığın tespitlerine göre, Gün'ün FETÖ firarileri olan bu kişilerce Hrant Dink cinayeti ile kurgu çerçevesinde Samsun iline gönderildiği, burada bulunduğu sırada kullanımındaki cep telefonundan Samsun İl Jandarma Komutanlığı santralini aradığı tespit edildi. Bir süre Jandarma santraliyle görüşen Gün'ün sonra cep telefonunu kapatarak Jandarma görevlileri ile gizli bir buluşma gerçekleştirdiği algısını yaratıp İstanbul'a döndüğü belirlendi. Aslında Gün'ün Jandarma ile hiç buluşmadığı tespit edildi.

ERGENEKON OPERASYONLARINA ZEMİN HAZIRLANDI
Yine iddiaya göre Ercan Gün'e FETÖ mensuplarınca Ogün Samast'ın gözaltındaki fotoğrafının teslim edildiği, yayınlanmasının sağlandığı belirtildi. Ogün Samast'ın elinde Türk bayrağı bulunduğu halde Atatürk'ün bir sözü önünde çekilmiş fotoğrafının Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekilmiş gibi kurgu yapıldığı ve Ergenekon operasyonlarının zemininin hazırlandığı öne sürüldü.

FATİH PORTAKAL'DAN FETÖ'YE DESTEK!
Terör örgütü PKK'yı savunan FOX'un spikeri Fatih Portakal FETÖ'cülere sahip çıkmaya devam etmişti. Portakal, FETÖ üyeliğinden tutuklanan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün'e "Enseyi karartma yanındayız" diyerek destek olmuştu. Türkiye karşıtı ne kadar örgüt ve hareket varsa desteğini esirgemeyen Portakal'a FOX TV'nin halen maaş veriyor olması tepki çekiyor. İslam ve Türkiye düşmanı Murdoch'ın sahibi olduğu Fox TV'nin ana haber sunucusu Portakal, ekmeğini yediği Türkiye'ye ihanet ediyor şeklinde yorumlara sebep oluyor.