Son dakika... Bıçaklı kabus Avrupa'yı geziyor! Bu kez Rusya'da

Rusya'da bıçaklı bir kişi etrafa saldırdı. Olayda biri ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bildirildi.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 19 Ağustos 2017, 17:02
Son dakika... Bıçaklı kabus Avrupa’yı geziyor! Bu kez Rusya’da

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Surgut kentinde bir kişi bıçakla etraftaki insanlara saldırdı. Polis 8 kişiyi yaralayan saldırganı öldürdü. Rusya Soruşturma Komitesi saldırının yerel saatle 11.20'de gerçekleştiğini duyurdu. Yaralılar hastanelere kaldırılırken güvenlik güçleri saldırganın kimliğini ve saldırının nedenini araştırmaya başladı.

Rusya Sağlık Bakanlığı yaralı 8 kişiden birinin durumunun çok ağır olduğunu bildirdi. Bıçaklı saldırganın yoldan geçenlerin genelde mide ve boynunu hedef aldığı iddia edildi. Rusya Savcılığı ise bıçaklı saldırının terör eylemi olup olmadığı araştırmasını yapıyor.

Bu Avrupa'da son 24 saat içinde yaşanan, birden çok kişinin öldüğü veya yaralandığı, terör şüphesi bulunan üçüncü saldırı oldu.

DEAŞ ÜSTLENDİ
Terör örgütü DEAŞ propaganda ajansı Amaq'dan yaptığı açıklamada Rusya'nın Surgut kentindeki bıçaklı saldırıyı üstlendiğini duyurdu.
Saldırıda 7 kişi yaralanmış, polis saldırganı vurup öldürmüştü.

Rus yetkililer saldırganın Surgut'ta yaşayan bir kişi olduğunu açıklamış ayrıca ilk ihtimal olarak terörün değerlendirilmediğini belirtmişti.

Ancak soruşturmanın devam ettiği vurgulanmıştı.

Olay başkent Moskova'nın 2 bin 100 kilometre kuzeydoğusundaki petrol zengini Hantı-Mansi özerk bölgesinde meydana gelmişti. Hantı-Mansi yönetimi yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

FİNLANDİYA'DA TERÖR: İKİ ÖLÜ
Finlandiya'nın batısındaki Turku kentinin merkezinde bulunan Puutori Meydanı'nda dün akşam bir bıçaklı saldırgan en az iki kişiyi öldürüp aralarında İtalyan ve İsveçli turistlerin de bulunduğu sekiz kişiyi yaralamıştı.

Fas asıllı saldırganı bacağından vurarak yakalayan Fin polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu ve saldırganın muhtemel işbirlikçilerinin arandığını açıklamıştı.

ALMANYA'DA İKİ IRAKLI BIÇAKLANDI
Yine dün akşam saatlerinde Almanya'nın Wuppertal kentinde de 31 yaşındaki bir Iraklı bıçaklanarak öldürülmüş, bir başka Iraklı da yaralanmıştı.

Kaçan saldırganı hala arayan Alman güvenlik güçleri bu olayın terörle bağlantılı olup olmadığı hakkında bir açıklama yapmadı.

BARCELONA'DA DA FASLI SALDIRGAN
Bıçaklı saldırılar, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen ve 14 kişinin öldüğü terör saldırısından saatler sonra yaşandı.

Barcelona'da minibüsle yayaları ezen Fas asıllı teröristin, dünkü polis operasyonunda öldürülen beş saldırgandan biri olduğu açıklanmıştı.

İspanya'nın yanı sıra Finlandiya'da da yetkililer son haftalarda DEAŞ terörü konusunda uyarılmıştı.