Hasankeyf'te dinamit yalanı

Hasankeyf'te yapılan çalışmaları durdurmak ve bu bölgede yapılan Ilısı Barajı'nın engellemek isteyen terör örgütü PKK'nın yaptığı algı operasyonuna Doğan Medya ve Habertürk de çanak tuttu.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 13:04
Hasankeyf’te dinamit yalanı

İÇİNDEKİLER

Doğan Medya algı operasyonunda sınır tanımıyor. PKK'lı kaynakların yaydığı ve çarpıtılarak gerçekle hiçbir ilgisi yokken ''Hasankeyf'te dinamit patlatılıyor'' başlıklarıyla yayılan görüntüler, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu DHA tarafından servis edildi.

PALMİRA ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR
Tarihi miras olan Hasankeyf'in bu şekilde tahrip edildiği yalanıyla DEAŞ'ın Palmira'da yaptığı yıkıma benzer bir yıkımın Türkiye tarafından yapıldığı algısını oluşturmayı amaçlayan PKK, bu yolla ülke ve dünya kamuoyunda taraftar toplamaya çalışarak Türkiye'yi yağmacı olarak göstermeyi amaçlıyor. Ayrıca burada yapılan Ilısu Barajı'nın yapımını engelleyerek hem ülke ekonomisine darbe vurmak hem de dışa bağımlılığın devam etmesini sağlamayı amaçlayan terör örgütünün bir kez daha dış güçlerin güdümünde olan bir piyon olduğu ortaya çıktı. İşte terör örgütünün yayın organlarından birinin Hasankeyf yalanı:

HASANKEYF GERÇEKLERİ
Hasankeyf'te süren çalışmalardan gelen görüntülerde düşen kaya parçalarının dinamitle patlatılmadığı, tamamen 'insan gücüyle' kontrollü bir şekilde yıkıldığı ortaya çıktı. Dağ ile herhangi bir bağı kalmayan kaya parçalarının düşerek tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla yapılan kontrollü çalışmalarda ortaya çıkan toz bulutunun ise yumuşayan ve gevşeyen kayanın yere düşüp dağılması sonucu ortaya çıktığı açıklandı. Uzmanlar yaptıkları açıklamada; kontrollü yıkım yapılmazsa kendi kendine düşen kaya parçalarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini bildirdi.

MEDYA PKK'NIN YALANINA ÇANAK TUTTU
Terör örgütü PKK'nın kaynaklarının uydurduğu yalana çanak tutan medya kuruluşları, hiçbir araştırma yapmadan haberi ''Hasankeyf'te dinamitli yıkım'' olarak verdi. Görüntülerde hiçbir şekilde dinamit sesi olmamasına rağmen haberi bu şekilde duyuran Habertürk ve Hürriyet twitter hesapları üzerinden ve televizyondan yaptıkları haberler ile bu algı operasyonuna alet oldu.

İŞTE O PAYLAŞIM VE YAYINLAR