İngiliz elçiden KK'nın kaos yürüyüşüne alkış

İngiltere Büyükelçisi Moore, geçen hafta CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İngiliz elçi, Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'ye destek amaçlı kaos yürüyüşünden dolayı tebrik etti.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 09:53
İngiliz elçiden KK’nın kaos yürüyüşüne alkış

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore geçen hafta ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Adalet Yürüyüşü"ndeki fiziki performansı nedeniyle tebrik etti, yürüyüşün çok ses getirdiğini, yurt dışında da ilgiyle izlendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da Ak Parti hükümetinin dış politikasına yönelik olarak, "Özellikle Avrupa ülkeleri ile girilen söz düellosunun kimseye faydası yok. Türkiye'nin AB üyelik perspektifinden uzaklaşmaması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Ziyaret geçtiğimiz çarşamba günü CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da eşlik etti. Milliyet'in aldığı bilgilere göre görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç, İngiltere'nin Brexit süreci, Türkiye-AB ilişkileri ve Adalet Yürüyüşü ile Adalet Kurultayı gündeme geldi.

'İLGİYLE İZLENDİ'
Alınan bilgilere göre konuk Büyükelçi, Adalet Yürüyüşü'ndeki fiziki performansı nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederken, "Demokratik ve barışçıl bir yürüyüş olması ve adalet vurgusuyla yapılmasının da etkisiyle yürüyüşünüz çok ses getirdi. Yurtdışında ilgiyle izlendi" değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun da partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı adalet talepli Adalet Yürüyüşü'nün ardından ay sonunda Çanakkale'de bu yürüyüşün fikri altyapısını oluşturacak Adalet Kurultayı'nı toplayacakları bilgisini verdiği belirtildi.

'SÖZ DÜELLOSU FAYDA GETİRMEZ'
Alınan bilgilere göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'in ardından Türkiye'de demokratik standartların geriye gittiği, demokratik kültürün de yok edilmeye çalışıldığı tespitinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Basına uygulanan baskılar, gazetecilerin tutuklanması da dikkate alındığında, OHAL bir an önce sonlandırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, "Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti, dış politikada süreci yanlış götürüyor. Sadece AB sürecinde değil Ortadoğu politikasında da hatalar yaptı. Özellikle Avrupa ülkeleri ile girilen söz düellosunun kimseye faydası yok. Türkiye'nin AB üyelik perspektifinden uzaklaşmaması gerekiyor. Dış politika, Türkiye'nin çıkarlarına daha fazla hizmet eder bir noktaya evrilmek durumunda" dediği kaydedildi.

Moore'un aralık ayında görev süresini dolduracağını da görüşmede Kılıçdaroğlu ile paylaştığı belirtildi.