Hepsi CHP ile irtibatlı

Büyükada’da kaos toplantısı sırasında basılan grup ile CHP’li belediyelerin ilişkileri belirlendi. Grubun iki CHP’li belediye ile “İhanet planı” için irtibatlı oldukları saptandı

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 02:16
Hepsi CHP ile irtibatlı

İÇİNDEKİLER

CHP'nin "adalet" bahanesiyle yürüyüş düzenlediği günlerde Büyükada'da toplantı halinde basılan ve kaos çıkarmak üzere bir araya geldikleri belirtilen 10 sözde insan hakları savunucusunun CHP ile irtibatları tespit edildi.

GRUP DEŞİFRE OLDU
Kaos toplantısı ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin toplantı öncesinde irtibat kurdukları bir WhatsApp grubu tespit etti. Tutuklu şüphelilerden Özlem Dalkıran isimli şüpheli tarafından oluşturulan grupta gazetecilerin de bulunması dilkatlerden kaçmadı. Grupta birçok konunun ele alınması dikkat çekiyor. Mardin'de bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir köy ile ilgili yazışmalarda bulunan grupta CHP'li belediyeler ile irtibatta deşifre oldu. Büyükada'daki kaos toplantısının da organizatörü olan Özlem Dalkıran'ın önderliğini yaptığı gruptakiler 2 CHP'li belediye ile irtibatlarını da deşifre ettiler. CHP'li Şişli ve Sarıyer Belediyeleri ile irtibatları olduğu deşifre dilen gruptakilerin bu iki belediyenin kendilerine destek sözü verdiğini anlattılar. WhatsApp yazışmalarında bu iki belediyenin isimlerinin sık sık zikredilmesi dikkat çekti.



SABAH