Tüm Türkiye'den Maçka'daki terör saldırısına tepki

Maçka'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 16 yaşındaki Eren Bülbül için Türkiye'nin dört bir yanından taziye mesajı yağarken, teröre lanet ediliyor.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 17:59
Tüm Türkiye’den Maçka’daki terör saldırısına tepki

İÇİNDEKİLER

Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in memleketi de olan Hatay'da vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterirken, Türkiye'nin dört bir yanından da teröre lanet yağıyor.

Ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asan tüm Türkiye, Gedik ve aynı olayda şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'ü unutmayacaklarını belirtti.

"BU HAİNLER HİÇBİR ŞEKİLDE AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"
Esnaf Mehmet Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da gerçekleşen hain saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini vurgulayarak, "Bizde Erenler, Mehmetler bitmez, bitmeyecek. Bu hainler hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklar. Terörle mücadele sonuna kadar devam etmeli, hükümet ve devletimizin bu mücadelede yanındayız." dedi.

"HEPSİ BİR OLMUŞ VATANIMIZI PARÇALAMAYA ÇALIŞIYOR"
Bir markette işçi olarak çalışan Fevzi Kurt da terörü lanetlediklerini ifade ederek, "Bütün terör örgütleri bir olmuş, vatanımızı milletimizi parçalamaya çalışıyorlar. Gencecik Eren'i, askerimizi, polisimizi katlediyorlar ancak şunu unutuyorlar, bu ülkeyi asla bölemeyecekler." diye konuştu.

"ÜLKE VE VATAN SEVDASININ YAŞI YOK"
Mersin Barosu Başkanı Ali Er de yayımladığı mesajla saldırıyı kınayarak, "Eren Bülbül, 15 yaşındaydı. Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül şehit oldu. Ülke ve vatan sevdasının yaşı yok." ifadesini kullandı. Ülkenin yiğit ve kahramanlarının bitmeyeceğinin altını çizen Er, vatanın asla sahipsiz kalmayacağını vurguladı.

"HESABI SORULACAK"
Diyarbakır'da oturan Funda Taşkesen konuyla ilgili, çocukları hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'yı lanetledi. Çocukların ve gençlerin terörden dolayı çok acılar çektiğini belirten Taşkesen, "Şehit düşen askerimizin ve çocuklarımızın yanındayız. Onlar katledip öldürdükçe bizler yaşatacağız. Çocukların öldürülmesini istemiyoruz. Asla bu sessiz kalınmayacak ve hesabı sorulacak." dedi.

"TERÖR ÇOCUK, YAŞLI, KADIN DİNLEMİYOR"
Mehmet Ali Sümbül de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadeledeki kararlığının önemine vurgu yaparak, "Bu saldırılar bizi yıldıramaz. Türkiye ve Diyarbakır adına hep güçlü olacağız. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hepimiz kardeşiz. Terör çocuk, yaşlı, kadın dinlemiyor. Teröre karşı dimdik ve sağlam duracağız." diye konuştu.

"HEP TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ KAZANIYOR"
Siirtli Hasan Tepe, Maçka'da vefat eden Bülbül'ün Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını ifade eden Tepe, şunları aktardı:

"Yıllardır bu olaylar oluyor ve hiçbir sonuca da varılmıyor. Çok şükür hep Türkiye'nin birliği ve beraberliği kazanıyor. Türkler ve Kürtler arasına kimse nifak sokamaz. Bunlar boş emellerdir. Türkler Kürtleri seviyor, Kürtler de Türkleri seviyor. Eren küçük bir çocuktu ama yüreği büyüktü. Türkiye'de daha çok Erenlerimiz var."

"EREN'İN AİLESİNİN ACISINI İÇİMİZDE HİSSEDİYORUZ"
Dilaver Batur da Eren gibi çocuklar oldukça bu ülkeyle hiçbir terör örgütünün baş edemeyeceğini işaret etti. "Eren Bülbüller, Ömer Halisdemirler var oldukça ülkemizi hiç kimse bölemeyecek, emellerine ulaşamayacak ve sonları hüsran olacaktır." diyen Batur, şöyle devam etti: "Eren'in ailesinin acısını içimizde hissediyoruz. Benim çocuklarım o ailenin çocuklarıdır. Rabbim sabırlar versin, mekanı cennet olsun. Bütün terör örgütlerine lanet ediyoruz. Hiç kimse birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak."

"İNŞALLAH HEP BİRLİKTE TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ"
Mardinli 19 yaşındaki Muhammed Ülger, saldırıyı lanetlediklerini belirterek, saldırıda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Eren Bülbül için çok üzüldüğünü söyledi. Bu tür acıları bir daha yaşanmamasını temenni eden Ülger, şöyle dedi: "Eren kardeşimizin hain bir şekilde canına kıydılar. Ailesine Allah'tan başsağlığı diliyoruz. Allah şehadetini kabul etsin. Eren iyi ki varsın diyoruz. Allah ülkemizi ve bütün asker ve polisimizi korusun. İnşallah hep birlikte terörü bitireceğiz."

"SON ŞEHİT OLSUN ÜLKE TERÖR BELASINDAN KURTULSUN"
Burhan Bilgialp, Trabzon'daki acının tüm Türkiye'de hissedildiğini aktararak, "Trabzon'da yaşanan terör olayını lanetliyoruz. Eren kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi. Bülent Kırga da teröristlerce katledilen Eren Bülbül'ün son şehit olmasını ve ülkenin bu terör belasından kurtulmasını arzu ettiklerini belirtti.

"GEÇMİŞTE ONBEŞLİLER NE İSE BUGÜNKÜ ONBEŞLİLER DE TERÖRE KARŞI DİMDİK AYAKTADIR"
Çankırı'da yaşayan vatandaşlar, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesine tepki gösterdi.

Emekli işçi Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Çelik, "Çok üzüntü duyuyoruz. Zalim teröristler ve yandaşları bilsinler ki geçmişte onbeşliler ne ise bugünkü onbeşliler de teröre karşı dimdik ayaktadır. Vatanımızı, milletimizi teröre karşı her zaman koruyan bir devletimiz vardır. Bu vatan bölünmez. Hain terör örgütü ve yandaşları bilsinler ki bu ülke teröre boyun eğmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ BAKİ KALACAK"
Esnaf Ali Kara da Türkiye'nin teröre boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, saldırıda hayatını kaybedenler için üzüntü duyduklarını dile getirdi. Kara, "Bu ülke için çok şehit verdik ama vatanın bütünlüğü baki kalacak. Tarihimizde Çanakkale var. Hepimiz bu ülke için can vermeye hazırız. Tek bir canımız var, o da bu ülkeye feda olsun. Vatan hainleri şunu bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti asla bölünmez." dedi.

"EREN BÜLBÜL'Ü KENDİME ÖRNEK ALACAĞIM"
Öğrenci Hilmi Çelikel de gençlerin terörün karşısında dimdik ayakta duracağına işaret ederek, "Maçka'daki saldırıda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Eren Bülbül'ü kendime örnek alacağım. Türkiye için canımızı feda etmeye hazırız." diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemile Eskisucu ise Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini, kazananın her zaman Türkiye olacağını ifade etti.

TRAKYA'DAN TEPKİLER
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlar, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül'ün şehit edilmesine tepki gösterdi.

Edirne'deki tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şehit haberinde olduğu gibi Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit olanlara da yüreklerin yandığını söyledi.

Terör nedeniyle sivil vatandaşların, askerin, polisin şehit olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Sanış, "Terörle adı anılmayan yerlerden bu haberlerin gelmesi bizi bir kat daha üzmekte. Bu olayların son bulmasını istiyoruz. Ülkemizin refah seviyesinin daha yüksek seviyelere çıkmasını istiyoruz. Vatandaş olarak içimizde çok büyük öfke var. Şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. 15 yaşında daha hayatının baharında bir çocuk. İnsan insana bunu nasıl yapar? Türkiye'nin başı sağ olsun." diye konuştu.

Edirne'de esnaf Erkan Güler, Trabzon'da üzüntü verici bir durumun yaşandığını söyledi. Terörün bitmesini isteyen Güler, "Terörle adı anılmayan şehirlerde bunun yaşanması gerçekten rahatsızlık verici. 15 yaşında gencecik bir kardeşimiz hayatını kaybetti, gerçekten çok üzücü." dedi.

Sinan Önaldı, şehit haberlerinin vatandaşlara üzüntü verdiğini aktardı. Bir insanın kolay yetişmediğini dile getiren Önaldı, "Asker, polis, sivil şehit oluyor. İçimiz cız ediyor." ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ
Kırklareli'nden Mevlüt Tunç, terörün her türlüsünü kınadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin, Ömer Halisdemir ve Eren gibi koca yürekli insanların sayesinde vatan olduğunu vurguladı.

Terör olaylarının son bulmasını istediklerini dile getiren Tunç, "Biz bir ölür, bin doğarız. Biz bu toprakları boşuna kazanmadık. Şehitlerimiz ile kazandığımız topraklarımızı asla hiç kimseye teslim etmeyiz. Biz bile bile ölüme koşarız. Biz bu vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. Terörü bir kez daha lanetleniyorum." diye konuştu.

Esnaf Fikret Tunca, daha hayatının baharındaki çocukları ve insanları acımazsızca vuran terör olaylarını nefret ve şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Devletin çalışmaları ile terör olaylarının son bulacağına inandıklarını aktaran Tunca, vatandaşların da devlete destek olması gerektiğine işaret etti.

Teröristlerin artık kaçacak yerlerinin olmadığını anlatan Tunca, bu tür olayları artık duymak istemediklerini söyledi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da taksici Tahsin Takay, terör saldırılarının bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, PKK terörünü lanetledi.

Diyarbakırlı olan ve evinin PKK saldırısı sonucu yıkıldığını belirten Mehmet Fergar ise terör olayının geçmişten beri Türkiye'nin sorunu olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 32 yıldır Tekirdağ'da yaşadığını anlatan Fergar, "Terör saldırısından mağdur olan yakınlarıma devlet bakıyor. Onlar şu an mutlu. Terör olmasa daha iyi olur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu devletten milletten ne istiyorlar? Allah PKK'nın belasını versin." diye konuştu.

Ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Çökmez de PKK'nın taşeron bir örgüt olduğunu ifade ederek, "PKK'yı yok etmek için birlik ve kardeş olmak gerekir." dedi.

#Trabzon #Maçka'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen #ErenBülbül son yolculuğuna uğurlandı. #iyikivarsınEren

Takvim.com.tr (@takvimcomtr)'in paylaştığı bir gönderi ()