Kılıçdaroğlu Focus dergisine verdiği demeci savundu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce partisinin tekzip açıklamasını unutarak "Türkiye'de can güvenliği yok" demeyi sürdüreceğini söyledi.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 10:19
Kılıçdaroğlu Focus dergisine verdiği demeci savundu

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Focus dergisine verdiği tartışma yaratan mülakatı savundu.

"BEN O SÖZLERİ MECLİS'TE DE SÖYLEDİM"
"Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığına dair" sözlerini sadece Alman dergisinde değil, daha önce birçok kez TBMM Genel Kurulu'nda ve partisinin grup toplantılarında da dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, buna karşın Almanların Türkiye'ye gelmesinin güvenliği olmadığı şeklinde bir ifadesinin olmadığını vurguladı.

"BANA KARŞI BEL ALTI KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR"
Kılıçdaroğlu, AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın çok tartışılan çıkışının gündemden düşürülmesi amacıyla kendisine karşı bel altı bir kampanya yürütüldüğünü iddia ederek, "OHAL devam ettiği sürece Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur demeye devam edeceğim." dedi.

haberin devamı

ARTIK CHP BİLE YALANCI ÇIKARIYOR

CHP tarafından Focus'taki habere bir yalanlama açıklaması yapılmış, "Alman Focus Dergisi'nde bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber için tekzip gönderilmiş, gerekli süreçler başlatılmıştır." denilmişti. Kılıçdaroğlu çark işini abartarak partisinin resmen yalanlamasına rağmen skandal demecini savundu.