Tehdit görmemişler

Akıncı davasında asker sanıkların 1 numarası olan Akın Öztürk’ün çapraz sorgusu tamamlandı. Öztürk “Darbeci değilseniz Akıncı Üssü’nde nasıl rahatça dolaştınız” sorusuna “Demek ki beni tehdit olarak görmemişler” cevabını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 00:07
Tehdit görmemişler

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin sevk ve idaresinin yapıldığı Akıncı davasında yurtta asker sanıkların 1 numarası olan Akın Öztürk'ün geçen hafta yarım kalan savunmasına dün devam edildi. Avukatların çapraz sorgusunda yöneltilen soruları yanıtlayan Öztürk, 143. Filoda gösterilen sivil ve üniformalı fotoğraflarını FETÖ'nün sivil imamları aksine kabul ederek, "Evet bu fotoğraflardaki kişi benim" dedi.

BURADA 'KOMUTAN' YOK!
Öztürk'ün özellikle darbe bildirisini okumak için hazır bekleyen Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı cuntacı Kubilay Selçuk'un adını zikretmesi dikkat çekti. Ve Selçuk'u İzmir'de görevli olmasına rağmen Akıncı Üssü'nde görmesinin kendisini şaşırttığını ileri sürdü. Sanıklardan Kubilay Selçuk, sanık Öztürk'e soru yöneltmek için söz aldı. Selçuk'un "Sayın Komutanım" şeklinde söze başlaması üzerine, duruşmayı izleyen şehit yakınları ve gaziler tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı da "Burada herkes sanık" diyerek uyarıda bulundu. Geçen hafta damadının FETÖ'cü olduğunu söylemesi durumunda, "Babası oğlunu ihbar etti derler" ifadesini kullanan Öztürk'e çapraz sorgusunda bu kapsamda başka soru yöneltildi. Avukatın "Kendinizi damadınız yerine koyarsanız, iddianamede damadınız FETÖ'cü ve darbeci geçiyor. Darbe oluyor diye sizi arayıp uyarır mıydınız?" sorusuna, "uyarırdım" diye karşılık veren Öztürk "Peki niye uyarmadı diye kızar mıydınız?" yönündeki soruyu da "Evet kızardım" diye cevapladı. Öztürk'e gece boyunca Akıncı üssünde elini kolunu sallayarak gezmesine rağmen cuntacıların kendisini tehdit olarak görmedikleri için mi müdahale etmedikleri sorusu yöneltildi. Öztürk'ün, "Demek ki tehdit olarak görmediler" şeklindeki yanıtı dikkat çekti. Akın Öztürk, Genelkurmay Başkanının derdest edilmesi ile ilgili ise "Genelkurmay Başkanının makamından alınıp götürülmesi bu enternenin dik alasıdır. İster silah dayasınlar ister kucakta götürsünler bu enternedir. Genelkurmay Başkanına hadi gidelim demek de bana göre enternedir " diye konuştu.

Yüksel TEMEL