Terörist-ajan Yücel için yeni oyun peşindeler

Almanya'nın terörist-ajan gazetecisi Deniz Yücel'in, Türkiye'de tutuklanmasının ardından Alman hükümeti ajanları için, Türkiye ile ilişkileri germeye çalışmıştı. Terörist Yücel'in çalıştığı Die Welt gazetesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Almanlar, terör faaliyetleri yürüten gazeteci kılıklı ajan Yücel'i "basın özgürlüğü ve haber yapma hakkının elinden alındığı öne sürülerek, serbest bırakılması istiyor.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2017, 11:38
Terörist-ajan Yücel için yeni oyun peşindeler

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman ajanı Deniz Yücel için çalıştığı Die Welt gazetesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. AİHM'e WeltN24 GmbH adına yapılan itirazda, 173 gündür tutuklu bulunan terörist Deniz Yücel'in basın özgürlüğü ve haber yapma hakkının elinden alındığı öne sürülerek, serbest bırakılması isteniliyor.

WeltN24 GmbH adına açıklama yapan kurumun Genel Müdiresi Stephanie Caspar, gerek kurum gerekse ajan Deniz Yücel'in haber yapma özgürlüğü konusunda her türlü hukuki yolların denendiğini söyledi.

PKK'nın kalemşoru Deniz Yücel'in kendisi de Nisan ayında AİHM'ne başvuruda bulunmuştu. AİHM ise, Temmuz ayında Türkiye'den 24 Ekim tarihine kadar savunma istemişti. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas da, hükümet olarak, Yücel'in hukuk devleti çerçevesinde yargılanması için her yola başvuracaklarını açıklamıştı.

Die Welt gazetesi Türkiye temsilcisi terörist-ajan Deniz Yücel terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve halkı kin ve nefrete teşvik ettiği suçlamasıyla 14 Şubat'ta gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.