Tarihi FETÖ yargılamasında da halkın tek gündemi

Akıncı Üssü Davası'nın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya ara verildiği sırada gazetecilere açıklama yapmak için dışarı çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya çevrede bulunan vatandaşlar 'İdamı geri getirin. Gerekirse referanduma gidelim' diye seslendi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 01 Ağustos 2017, 13:47
Tarihi FETÖ yargılamasında da halkın tek gündemi

İÇİNDEKİLER

AK Parti adına, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı davayı izleyenler arasındaydı.

FETÖ'nün sivil imamlarının da yer aldığı duruşmada, Adil Öksüz gibi bir diğer sivil imam olan Kemal Batmaz, sanık Akın Öztürk'ün önünde 1 numara olarak duruşma salonuna getirildi. Adil Öksüz'ün ise firari durumu devam ediyor.

"BU İPİ HAİNLERİN BOYNUNA GEÇİRELİM"
Hayati Yazıcı, duruşmaya ara verildiği sırada, dışarıda bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yazıcı'nın kameralar karşısında açıklama yaptığı sırada şehit yakınları ve gaziler 'idam' beklentisini yineledi. Şehit yakını ve gaziler, ellerindeki ipleri Hayati Yazıcı'ya göstererek "Bu gördüğünüz ipi bu hainlerin boynuna geçirelim artık. İdamı getirin. Gerekirse yine referanduma gidelim." şeklinde konuştular.

FETÖ'cü hainlerin tek tip elbise giymelerine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Bu faillerin tek tip elbise giymelerine ilişkin bir tartışma devam ediyor. Elbette dünyadaki örnekleri ve yansımalarını almak suretiyle bir çalışma başlatılıyor. Tek tip elbisenin ötesinde hiçbir failin terör örgütü mensubu, iltisaklısı, irtibatlısı olarak hiçbir bireyin propaganda görüntüsü verecek materyal kullanmasına, görselliği sergilemesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.