ABD'den alçak şantaj

Suriye'de Türkiye'ye karşı PKK'yı silahlandıran ve terör örgütüne son 1 ayda 800 tır silah gönderen ABD, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yeni bir oyun sergilemeye hazırlanıyor. Muhaliflerin Suriye'deki son sığınağı İdlib'de El-Kaide'yi bahane ederek bir cephe açmaya hazırlık yapan Pentagon, bu bölgede kiralık katillerden oluşturduğu grupları Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üzerine salmayı planlıyor.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2017, 14:01
ABD’den alçak şantaj

İÇİNDEKİLER

Fırat Kalkanı Harekâtı ile büyük darbe yiyen terör koridorunu hayata geçirmek için bölgeyi cehenneme çevirme planı yapan ABD, bir yandan da Türkiye'ye pişkince şantaj yapmaktan geri durmuyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın PKK'lı teröristlerce ödül verilen danışmanı Brett McGurk, "11 Eylül saldırılarından buyana el-Kaide'nin en büyük barınma alanı" dediği İdlib'de Türkiye'nin hiçbir şey yapmadığını savundu, el-Kaide'ye 'göz yuman' Türkiye'ye karşı İdlib operasyonunun yaklaştığını söyledi. PKK'lı McGurk'un bu sözleri, "DEAŞ'ı göster, PYD'yi yerleştir" oyununun yazarı Pentagon'un yeni İdlib senaryosunu gözler önüne serdi.

YENİ İŞGALE HAZIRLANIYOR
İç savaşla birlikte evlerini terk etmek zorunda kalanların barındığı ve nüfusu 2 milyonu aşmış durumdaki İdlib'de bir süredir kaybettiği inisiyatifi Türkiye ile Rusya'nın elinden almak isteyen Washington, işgal için sahaya sürdüğü DEAŞ faktörünün rafa kalkmasıyla birlikte kendine yeni bahane olarak 'el-Kaide'yi seçti. ABD güçleri, bir yandan İdlib'de konuşlu muhalif gruplardan Heyet'ül Tahrir Şam ile Ahrar'üş Şam arasındaki çatışmaları körüklerken diğer yandan 'Nusra bağlantılı' dediği 'el-Kaide' yanlısı çeteleri bahane ederek bölgede yeni bir işgale hazırlanıyor. Pentagon ve CIA, terör koridorunun batı yakasını teşkil edecek kiralık katilleri de, tıpkı Fırat'ın doğusunda olduğu gibi, PKK'lılardan seçiyor. İdlib'i sözde el-Kaide'lilerden kurtaracak katiller, Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere efendilerinden TIR'lar dolusu silah alacak.

KİRALIK KATİLLER SAHADA
Türkiye ve Rusya, bir süre önce İdlib'i 'çatışmasızlık bölgesi' ilan etmişti. Bu ilanın ardından İdlib'e dışarıdan el-Kaide militanı akmaya başladı. El-Kaide maskeli teröristlerin bölgeye ABD tarafından gönderildiği, bu grupların yeni bir PKK işgali için bahane olarak kullanılacağı kaydediliyor. Fırat'ın doğusunda terör örgütü PKK/PYD'yi kullanan Pentagon, muhaliflerin son kalesi İdlib'i işgal için ise bölgedeki irili ufaklı başıboş grupları sahaya sürecek. Suriye PKK'sının tabelası 'SDG'ye benzer bir çatı oluşturmaya çalışan Amerikalılar, bu kiralık katilleri sözde el-Kaide'ye karşı savaştıracak.

TÜRKİYE MÜDAHALE ETMELİ
Astana süreciyle birlikte Suriye'de inisiyatifi Ankara ile Moskova'ya kaptıran Washington, İdlib hamlesiyle ipleri yeniden eline almak istiyor. İdlib'de bir oldubittiye izin verilmemesi için bölgeye acil müdahalenin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. İdlib'in tüm lojistiği Türkiye tarafından sağlanıyor. Türkiye uzun bir süredir Suriyeli sığınmacılar için İdlib'in Hatay ve Kilis'e yakın alanlarda çadırkentler kuruyor.

PİŞMAN OLACAKSIN
Trump'ın PKK/PYD'li danışmanı Brett McGurk, ülkesindeki bir panelde yaptığı konuşmada Türkiye'yi akıl almaz sözlerle tehdit etti. Daha önce Ankara'nın DEAŞ'a destek verdiği iftirasını atan McGurk, bu kez İdlib'de el-Kaideli teröristlerin cirit attığını ve Türkiye'nin hiçbir şey yapmadığını savundu. "Bazı ortaklarımızın on binlerce silah gönderme ve yabancı savaşçılar bu bölgeye girerken yüzlerini başka tarafa çevirme yaklaşımı iyi bir yaklaşım olmayabilir ve el-Kaide bundan çok yararlandı. Şu anda orası Türkiye sınırının yanıbaşında bir el-Kaide barınma alanı. Bu konuyu Türklerle görüşeceğiz. Bazı DEAŞ bölgelerinde sınırı nasıl kapattıysak ve kimsenin geçmemesini sağladıysak, bunu İdlib'de de yapmayı düşünebiliriz" diyen McGurk, bir gazetecinin "Türkiye'yi mi suçluyorsunuz" sorusuna ise kaçamak cevap verdi. McGurk, "Bu Türkiye için, Amerika için, hepimiz için bir sorun. Bu sorunla mücadelede Türkiye'yle birlikte çok yakın çalışmalıyız" dedi. McGurk'un bu sözleri, halen Fırat'ın batısında Rusya engeline takılan ABD'nin İdlib bölgesine müdahale için destek istediği Türkiye'ye yönelik açık bir şantaj olarak okundu. Terör koridoru planı için DEAŞ eliyle uygulamaya konulan senaryonun bu kez İdlib için el-Kaide üzerinden yazıldığı kaydediliyor.