Bayraktar hedefleri böyle vurdu

Silahlı Bayraktar TB2 İHA’lar ile yeni seri akıllı mühimmatların testleri başarıyla tamamlandı.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2017, 18:17
Bayraktar hedefleri böyle vurdu

İÇİNDEKİLER

Tümüyle milli ve özgün olarak geliştirilen yeni seri Silahlı Bayraktar TB2 İHA'ların, yeni seri MAM-Lakıllı muhimmat ile testleri başarıyla tamamlandı. Uçuş testlerinde tüm hedefler santimetre hassasiyetinde başarıyla vuruldu. Ayrıca Milli Akıllı Mühimmat MAM-L hedefi 8 kilometre uzaklıktan güdümlenerek vurma kabiliyetine sahip.

TSK, JANDARMA VE EGM TARAFINDAN ARALIKSIZ OLARAK GÖREV YAPMAYA DEVAM EDİYOR
2014 yılından bu yana TSK, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı envanterinde silahlı ve keşif amaçlı 30 adet Bayraktar TB2, gece ve gündüz görev yaparak 20,000 uçuş saatini başarıyla tamamladı. Her bir uçuş sortisinde 27 saate kadar havada kalabilen Bayraktar IHA'lar yurt içi ve yurt dışı görevlerinde TSK, Jandarma ve EGM tarafından aralıksız olarak görev yapmaya devam ediyor.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ İHA SİSTEMİ
Elektronik, yazılım, aerodinamik, tasarım ve alt ana sistemleri ile tamamen milli ve özgün olarak geliştirilip üretilen Bayraktar TB2, uçuş otomasyon ve performansı ile kendi sınıfında dünyanın en gelişmiş İHA sistemi olma başarısını gösterdi.

TÜRKİYE'NİN İHA TEKNOLOJİSİ ALANINDA İHTİYAÇLARINI BAĞIMSIZ OLARAK KARŞILADI
Ayrıca Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Mini Akıllı Muhimmat (MAM-L) ile entegre edilen Bayraktar TB2 İHA Sistemi, 2015 yılından bu yana elde edilen operasyonel başarıyla Türkiye'nin İHA Teknolojisi alanında ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşıladı. Türkiye elde edilen kabiliyet ve tecrübe seviyesi ile dünyada bu alanda sayılı ülkeler arasına girdi.