İstanbul'da beklenen yağış başladı

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları ardından beklenen şiddetli yağış ve fırtına etkisini göstermeye başladı.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 18:38
İstanbul’da beklenen yağış başladı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji genel müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmurla birlikte dolu yağdığı da görüldü.

Şiddetli yağmur ve dolu bölgede şu sıralar etkisini sürdürüyor.

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI YAPILMIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu. Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.



Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.