CHP'li Tanrıkulu'ndan Meclis'te kürsü şov

Meclis Genel Kurulu'nda içtüzük görüşmelerine önceki gün başlanırken TBMM kürsüsü de yine CHP milletvekillerinin şov yeri haline geldi. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu kanun tekliflerinin yer aldığı metrelerce uzunluktaki kağıtlarla kürsüye çıktı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 20:24
CHP’li Tanrıkulu’ndan Meclis’te kürsü şov

İÇİNDEKİLER

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in kürsüye siyah örtü getirmesinin ardından dün de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bugüne kadar verdiği kanun tekliflerinin yer aldığı metrelerce uzunluktaki kağıtlarla kürsüye çıktı.



'BURASI TİYATRO ALANI DEĞİL'
Tanrıkulu verdiği kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesiyle ilgili kürsüye çıktı. Oturduğu sıradan Meclis kürsüsüne kadar uzanan kağıtları kürsüye taşıyan Tanrıkulu'yu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın "burası tiyatro alanı değil" diyerek uyardı.




Tanrıkulu uyarılara aldırmadan birbirine ekli haldeki kanun teklifleriyle kürsüye çıkarken Aydın birleşime ara verdi. Aydın aranın ardından "şu görüntü hoş değil, bir daha tekrarlanmaması dileğiyle" diyerek Tanrıkulu'ya yeniden söz verdi. Aydın kürsüden yapılan eylemlerin içtüzük değişikliğinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini söyledi.