Türkiye Demokrasi Nöbeti'nde meydanları doldurdu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde başlayan nöbet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dün de devam etti.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 17 Temmuz 2017, 00:32
Türkiye Demokrasi Nöbeti’nde meydanları doldurdu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece konuşmasının sonunda 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde meydanlara toplanan vatandaşlara teşekkür ederek demokrasi nöbetinin pazar akşamı da saat 24:00'a kadar devam edeceğini ifade etmişti.

Milyonlar tüm Türkiye'de meydanları doldurdu dün de Demokrasi Nöbetine devam etti.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplanan vatandaşlar, etkili olan yağmurda ıslanmamak için karton ve şemsiye kullandı.



KISIKLI

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gelen vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve bazı bakanlıklarca açılan 15 Temmuz temalı stantları ziyaret etti.

Oluşturulan "15 Temmuz hatırası" alanlarında fotoğraf çektiren vatandaşlar, çalınan marşlar ve türküler eşliğinde demokrasi nöbetini devam ettirdi. Bazı kurum ve kuruluşlar da vatandaşlara kumanya dağıttı.



ŞEHİTLER ABİDESİ'NE YOĞUN İLGİ
Külliye önündeki 15 Temmuz nöbetine katılan vatandaşlar sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne de yoğun ilgi gösterdi.


Abide önünde şehitler için dua eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla fotoğraf çektirdi.



FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, Taksim Meydanı'nda vatandaşlar 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam etti.

ŞEHİTLER MAKAMI'NA ZİYARETÇİ AKINI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Şehitler Makamı'nı vatandaşlar ziyaret etti.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Adana Merkez Park'a gelen vatandaşlar nöbeti sürdürdü.

GAZİANTEP
15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıl dönümünün ertesi gününde, Gaziantep'te binlerce vatandaş "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine destek verdi.

Vatandaşlardan bazıları FETÖ'yü lanetleyen pankartlar açtı. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunurken bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Tasavvuf musikisi ve mehteran takımının konser verdiği etkinlikte, belediyelerce vatandaşlara yemek ve içecek ikramında bulunuldu.

Programda, vatandaşlar sık sık tekbir getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

SAMSUN
Kavak ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplandı. Öner Caddesi ve Adnan Menderes Caddesi'nde yapılan Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Kavak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Oto Garı'na gelen vatandaşlar burada demokrasi nöbeti tuttu.

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.


İZMİR
İzmirliler, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.



TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği Meydanında düzenlenen program, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara, Çerkezköy ve Hayrabolu ilçelerinde de programlar gerçekleştirildi.

Tekirdağ ve ilçelerindeki nöbet saat 24.00'e kadar devam edecek.



NEVŞEHİR

Nevşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Diriliş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Ya Allah Bismillah, Allahuekber" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan görüntüler izlendi, sanatçı Esat Kabaklı konser verdi.

Demokrasi nöbetinin devam ettiği alana çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca stantlar kuruldu. Kızılay çadırında kan bağışı alınırken, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneğince aşure, Birlik Vakfı Nevşehir Şubesince çay ikramı yapıldı.

SİNOP
Sinop'ta Hükümet Konağı Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan görüntüler izlendi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara alanda çeşitli kurumlarca açılan stantlarda simit ve ayran ikramında bulunuldu.

Programa, Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Sertel, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



BAŞPEHLİVAN BALABAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE
​FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde, Atatürk Anıtında düzenlenen programa altın kemeri ve kupası ile katılan 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, 15 Temmuz şehitlerini hürmetle andıklarını söyledi.

Hain darbe girişimini unutmayacaklarını vurgulayan Balaban, ''İnşallah ülkemizde böyle bir acının yaşanmamasını diliyorum. Edirne halkına bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Altın kemeri kuşanmayı Allah bana nasip etti." dedi.

Konuşmaların ardından Başpehlivan Balaban, protokol üyeleri ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.