Sevan Nişanyan cezaevinden kaçtı

FETÖ'cü teröristlerin 'hero' yazılı tişört giymesi skandalının ardından SİT alana ev yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Nişanyan'ın da firar etmesi sonrası cezaevlerinde yaşanan zafiyet tartışılır hale geldi.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 14 Temmuz 2017, 18:59
Sevan Nişanyan cezaevinden kaçtı

İÇİNDEKİLER

Sevan Nişanyan Foça açık cezaevinden firar ederek yurt dışına çıktığı iddia edildi.

"KUŞ UÇTU"
Firar ettiğini Twitter hesabından duyuran Nişanyan, "Kuş uçtu. Darısı geride kalan seksen milyonun başına." ifadelerini kullandı.

Nişanyan hakkında SİT alanındaki araziye izinsiz ev yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve yargılamanın sonunda 11,5 yıl kesinleşmiş ceza verilmişti.

CEZAEVLERİNDE NELER OLUYOR?
Darbeci teröristin 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişört giymesi skandalını ardından 'Nişanyan'ın cezaevinden göz göre göre kaçması ve sonrasında dalga geçer gibi bir tweet atmasıyla cezaevlerindeki zafiyet bir kez daha tartışma konusu oldu.

EN ÇOK FETÖ'CÜLER SEVİNDİ
Nişanyan'ın cezaevinden kaçması en çok FETÖ'cü hainleri sevindirdi. Nokta dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, "Kendim kaçmış kadar sevindim. Sevan Nişanyan hapishaneden firar edip yurt dışına çıkmış. Erdoğan'dan bir kişi daha kurtuldu" şeklinde tweet attı.