HERO skandalına büyük tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan FETÖ'cü hainlerin yargılandığı davaya darbecilerden biri üzerinde HERO (Kahraman) yazılı tişörtle geldi. Yapılan bu ağır provokasyona sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, duruşmaya getirilen hainler için yeni bir kampanya başlatıldı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2017, 14:22
HERO skandalına büyük tepki

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan hainlerin Muğla'da yargılandığı davaya HERO yazılı tişörtle gelen FETÖ'cünün meydan okuyan pişkinliğine ve buna izin veren yetkililere kamuoyu sert tepki gösterdi. "Darbecilere tek tip tulum giydirilsin" şeklinde de bir imza kanpanyası başlatıldı.

Hain örgüt ile mücadele kapsamında görülen davaların, FETÖ'nün şov alanı olmasına asla izin verilmemesi gerektiği konusunda, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiriler çığ gibi büyüdü. FETÖ'nün emriyle hareket eden darbeci hainlerin, tek tip kıyafetle duruşma salonuna getirilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bu provokatif olay üzerine 'Darbecilere kırmızı tulum giydirilsin' kampanyası başlatıldı. "Darbecilereturuncutulum" etiketi Twitter'da ilk 10'a girdi.



İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI


İnternette başlatılan imza kampanyası dilekçesinde şöyle denildi:

"15 Temmuz darbe girişiminde bulunan kişiler takım elbiseli ya da üzerinde 'kahraman' yazan tişörtlerle değil tek tip tulum giydirilerek mahkemelere çıkarılsınlar. Millet olarak bunu istemek en doğal hakkımızdır.

249 masum insanımızı katleden, 2301 insanımızı yaralayan darbecilerin mahkeme önündeki tutumları, cilalanan dış görünüşleri ve yüzlerindeki gülümseme başta şehit yakınlarımız olmak üzere tüm halkımızı rencide etmektedir.

Darbecilere tek tip tulum uygulamasının en kısa sürede hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

"BU HAYASIZLIĞA DUR DEYİN! TEK TİPE GEÇİN"
Birincisi o cezavinden nasıl o şekilde çıkartılıyor. Oranın savcısı müdürü yok mu? Bu beni son derece üzdü. Ve kafamda bir takım kuşkuların oluşmasına sebebiyet verdi. Mahkeme artık tek tip elbise konusunda gerekeni yapmalı. Tahrike başladılar. 15 Temmuz'a denk gelen bugünlerde bu kadar pervasız hareket edebiliyorlarsa. Gereği en ağır biçimde yapılmalı.

"İNFİAL İÇERİSİNDEYİZ! FETO FOTOĞRAFLI TİŞÖRT GİYSELER…"
Bu mücadelenin merkezinde, bu mücadelenin nasıl canla başla yapıldığını bilen birisi olarak bizler bile büyük bir infial içerisindeyiz. Eminim ki halkımız da infial içerisindedir. İdari hukuki siyasi olarak gereği en ağır biçimde yapılmalıdır. Bir daha bu tür gösterilere izin verilmemelidir. Cezaevi savcılarımız, müdürlerimiz ne işe yarıyorlar? Yarın demek ki Fetullah Gülen denilen iblisin fotoğrafının olduğu tişörtler giyseler cezaevinden çıkıp mahkemeye gelecekler ona da müsaade edecekler öyle mi?

"MİLLETİMİZ BUNU ASLA KABUL ETMEZ! LÜTFEN GEREĞİNİ YAPIN"
Ben oradaki cezaevi müdürümüzü itham etmek için söylemiyorum ama bu süreçte artık her şeyden kuşku duyar hale geldik. Lütfen cezaevi müdürlerimiz ve savcılarımız da gereğini yapsın. Adalet Bakanlığımız da araştırmalı soruşturmalı. Milletimizin asla kabul edebileceği bir şey değildir bu. Büyük bir infial söz konusu. Biz "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Kökünü kazıyacağız darbecilerin. Bu hesabı soracağız" derken karşımıza bu tür görüntülerle, bu pervasızlıkla, bu hayasızlıkla karşımıza çıkıyorlar. Buna artık kalıcı olarak "DUR" denmeli.