Alimler alimi Karadavi'nin desteğini unutmadık

Türkiye ve Türk milleti en karanlık gününde alimler alimi Yusuf el-Karadavi'den gelen en anlamlı destek mesajını unutmadı.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2017, 22:10
Alimler alimi Karadavi’nin desteğini unutmadık

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin tarihinin en büyük ihanetini yaşadığı FETÖ cuntasının kanlı darbe girişimi sırasında ve sonrasında batı ülkeleri sessizliğe bürünmüşken alimler alimi Yusuf el-Karadavi Türkiye'ye desteğini açıklamıştı.



Türkiye ve Türk milleti için en anlamlı desteklerden biri olan Karadavi'nin mesajında büyük alim, "Bu kirli darbeyi Allah başarısız kıldı. Ortak düşmana karşı mücadele etmek tüm ümmet için önemli bir görevdir" diyerek, "Biz Mısır, Filistin, Libya, Yemen'de hakkın ve halkın yanında olan Türkiye'nin yanındayız" diye konuşmuştu.

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, 15 Temmuz'un hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şu mektubu yayınlamıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanı, insanları hakka yönlendireceğin, akli selime çağıracağın, zayıflara sahip çıkacağın, baskı altında kalanları destekleyeceğin, senin ve bizim istediğimiz Türkiye'yi inşa etmek için dosdoğru yoldan yürü.

'Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun'"