Tetikçi Koray için hesap zamanı

Koray Çalışkan, İstanbul'da FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında bu sabah gözaltına alındı. Dosyası bir hayli kabarık olan Çalışkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten, terörle mücadelede gösterilen başarılı operasyonlara kadar türlü hazımsızlığı bulunuyor.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2017, 11:59
Tetikçi Koray için hesap zamanı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'den gözaltına alınan Koray Çalışkan, Fetullah Gülen ve örgütüne olan destek mesajlarıyla tanınıyor. Aynı Çalışkan, sık sık Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakaret eden mesajlar paylaşıyordu.

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda Koray Çalışkan gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gazeteci Koray Çalışkan hakkında "cumhurbaşkanına alenen zincirleme hakaret"suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

ERDOĞAN'A KATİL DEMİŞTİ
İddianamede, Çalışkan'ın "Kendini kurtarmak için ülkesini savaşa atan adama, hayvan denmez ayıptır. İblis denmez günahtır. Katil denir layıktır" şeklindeki tweette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı kastettiği şeklindeki soruşturma aşamasında alınan ifadesine de yer verildi.

İddianamede, Çalışkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalıştığı kaydedildi. Çalışkan tarafından atılan tweetlerde kullanılan 'katil ve kaçak reis' ibarelerinin Erdoğan'ı aşağıladığı iddia edildi. Çalışkan hakkında "cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret" suçlamasıyla 2 yıl 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamenin onaylanması halinde Çalışkan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 49'uncu Asliye ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

KORAY ÇALIŞKAN: TERÖRÜN SORUMLUSU PKK DEĞİL HÜKÜMETTİR
Daha önce twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini kurtarmak için ülkeyi savaşa attığını savunan Koray Çalışkan çirkin üslubuyla tepki toplamıştı.

"TERÖRÜN SORUMLUSU PKK DEĞİL HÜKÜMET"
Dağlıca'da 16 şehit vermemizin ardından Çalışkan yine twitter hesabından çirkin paylaşımlar yaparak kadın cinayetlerinin de, terörün ve şehitlerin sorumlusunun da PKKdeğil hükümet olduğunu söyledi.CHP'li akademisyen Koray Çalışkan bu kez kadın cinayetlerini ve şehitleri hükumete bağladı.

KORAY ÇALIŞKAN'IN TARİH DÜŞMANLIĞI
Koray Çalışkan, attığı tweetlerle bu ülkenin tarihine çamur atarken Cumhuriyet'i kuranların nereden geldiğini unuttu.