Hürriyet'in "Suriyeli nefreti"ne tepkiler büyüyor!

Hürriyet Gazetesi, Suriyelilere yönelik tahrikin fitilinini ateşliyor! Suriyeli kadına tecavüz vahşetine azmettiririci haberler yapan Doğan medyası, şimdi de Suriyeli çocukları potansiyel terörist gibi göstermek için algı oyunu yapıyor.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 09 Temmuz 2017, 13:31
Hürriyet’in Suriyeli nefretine tepkiler büyüyor!

İÇİNDEKİLER

Doğan Haber Ajansı'nın Suriyeli kadın ve bebeğinin katledilmesi haberini "güzelliği nedeniyle" gibi bir gerekçe ile açıklamaya çalışması büyük tepki topladı. Arşivler Suriyelilere yönelik tahrikin fitilinin Hürriyet Gazetesi tarafından ateşlendiğini ortaya koyarken, bugün ortalığı daha da karıştıracak bir köşe yazısı Ayşe Arman'dan geldi!

İnsanlıktan çıkmış canilerin Türkiye'yi yasa boğan vahşeti meşrulaştıran haberiyle gündeme düşen Doğan Medya, halk arasında Suriyelilere yönelik bir nefret oluşturma çabasına girdi. Ayşe Arman, Suriyeli çocukları potansiyel terörist gibi gösterdi.

İşte o skandal köşe yazısından bir kısım:

"Eğitilmeyen Suriyeli mülteci çocuklar karşımıza Taliban olarak çıkabilir!
-
Bu çocukların yarıdan fazlası ilkokul çağında ama okula gitmiyor şu anda. Ortaokul çağındakilerin de yüzde 70'i gitmiyor. Lise çağındakilerin ise yüzde 90'ı... Alaşım şu: Bir tarafta, travma yaşamış. Uyuyamıyor. Gelecekten umudu hiç yok. Öbür tarafta, okula da gitmiyor. E peki ne olacak bu çocuklar?

Gerçekten de ne olacaklar? Özellikle de eğitilmezlerse…

- Bunun cevabını, dünyanın başka topraklarında, benzer çatışmalar olduğu zaman görüyoruz, gördük. Mesela Pakistan-Afganistan sınırında…

Taliban mı olurlar yani eğitilmezlerse?

-Evet! Afrika'daki Boko Haram, Taliban işte böyle çıktı. Dolayısıyla bizim, bir şey yapmama gibi bir tercihimiz olamaz. Fakat sıkıntı şu, dil sorunu var. Biz bu çocuklara, kendi dillerinde eğitim veremiyoruz. Bir sürü imam hatip mezunu var ama Arapça konuşamıyorlar. Biz bu çocuklara, psikolog-psikiyatr-sosyal hizmet uzmanı da sunamayız…

ÖTEKİLEŞTİRME POLİTİKASI
Suriyeli mültecilere yönelik sistematik bir şekilde ötekileştirici bir yayın politikası izleyen Hürriyet'in son 10 günlük haberlerinde Suriyelilerin sokakta bile görünmesinden rahatsız olduğu dikkat çekiyor.



AYŞE ARMAN'IN YAZISINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Öte yandan, günlerdir Suriyeli mültecileri ötekileştiren haberler servis eden Doğan medyasına tepkiler çığ gibi büyüyor...