KK'nın rotası kaosa döndü

MİT kumpasında casusluktan hüküm giyen Berberoğlu için İstanbul'a yürüyen Kılıçdaroğlu'nun rotası 'kaos'a döndü. CHP lideri, Hasan Cemal'in teklifini kabul ederse, yürüyüş Edirne'de yatan Selahattin Demirtaş'a kadar uzanacak.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2017, 09:38
KK’nın rotası kaosa döndü

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katılan Kandil'in sözcüsü Hasan Cemal, yürüyüşün Demirtaş için Edirne'ye uzatılabileceğini yazdı.

MİT TIR'ları ihaneti davasında hakkında 25 yıl hapis cezası verilen ve tutuklanan Enis Berberoğlu için Ankara'dan Maltepe'ye yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güzergahı HDP'ye uzanıyor. Kılıçdaroğlu'nun sözde 'adalet' aramak için başlattığı yürüyüşe FETÖ ve PKK yandaşları da destek olmuştu. Plana göre yürüyüşü fırsata çevirip Türkiye'de kaos yaratmak isteyen HDP, Kılıçdaroğlu'nun rotasını Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde yatan Figen Yüksekdağ ile Edirne F Tipi Cezaevi'nde yatan Selahattin Demirtaş'a çevirecek.

KULAKTAN KULAĞA YAYILIYOR
Bu ittifak için aracı olma görevini ise Kandil'in gazetecisi Hasan Cemal üstlendi. Geçtiğimiz gün Kılıçdaroğlu'na yürüyüşte eşlik eden Cemal yeni planı köşesine taşıdı. "Yürüyoruz! Biri kulağıma eğiliyor: "Maltepe'den Edirne'ye, yani Demirtaş'a uzansa bu yürüyüş, ne şahane olur." Bir başkası ekliyor: "Kocaeli de olur. Orada da Yüksekdağ... Biz bunları konuşurken CHP milletvekili Ceyhun İrgil, rotanın Edirne'ye uzatılması konusunda şu tepkiyi veriyor: "Çağrıyı doğru buluyorum. Fakat bunu talep edenlerin de burada olması gerekir."

HDP DÜNDEN HAZIR
Bir başka yerinde bakış açısı da HDP'den geliyor, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar şu mesajı gönderiyor CHP'ye: "Faşizme direnen onurlu insanlara yürekten selam gönderiyoruz. HDP olarak birlikte yürümek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

YENİ BİR GEZİ KALKIŞMASI
Güvenlik birimleri böyle bir durumda PKK yandaşlarının yürüyüşü büyük provokasyona çevireceğini belirtiyor. PKK yandaşlarının yürümesiyle her güzergahta ayrı bir provokasyon yapacak kaos ittifakı yeni Gezi benzeri kalkışmaları körüklemenin hayalini kuruyor.

BERBEROĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZA RET
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, durdurulan MİT TIR'larının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti. Heyetin, gerekçe olarak sanığa verilen hapis cezasının süresini gösterdiği öğrenildi.

ŞİMDİ GERÇEK MUHALEFET OLDUN VAZGEÇME
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü Alman basınında da kendine yer buldu. Ülkede yayın yapan Frankfurter Rundschau gazetesinin haberinde, "Kılıçdaroğlu gerçek ve görünen muhalefetin sinyalini verdi. Türkiye'de bunun için çok uzun süre beklendi. Geç harekete geçti ama hiç harekete geçmemesinden iyidir. Hatta tarihi bir dönüm noktası bile olabilir" ifadelerine yer verildi. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden vazgeçmemesini yazan gazete, bu duyarlılığın HDP'li vekillerin tutuklanmasında gösterilmediğini de belirtti.

Kaynak: Akşam