Mahkeme karıştı

‘Şahinler’ ve ‘Sarallar’ mahkemede birbirine girdi. Kardeşini Burhanettin Saral’ın öldürttüğünü söyleyen Şahin, “Burada hesaplaşacağız” dedi. Saral da ayağa kalktı, ‘Hadi bakalım’ cevabını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2017 Güncelleme 08 Haziran 2017, 01:13
Mahkeme karıştı

İÇİNDEKİLER

Sörgütleri Şahinler'in lideri Sedat Şahin ile 'Sarallar'ın lideri Burhanettin Saral, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karşı karşıya geldi. Sedat Şahin, "Bu salonda aramda kan bağı olanlar da var, kan bağım olmayanlar ise benim gönül dostlarımdır. Bu insanların benim etrafımda toplanmalarının nedeni bana gönül vermeleri. Bir yandan da benim güvenliğim için yanımda duruyorlar. Bana mafya kisvesi giydiremezsiniz, bu bana bol gelir. Kardeşimi (Vedat Şahin) öldürdüler. Sonra Saral soyadlı biri sosyal medyada, 'Bizim ailemiz böyle bir şey içinde olamaz' diye açıklama yaptı. Sonra gerçek ortaya çıktı. Bunu ben ortaya çıkarmadım. Emniyet çıkardı" dedi. Şahin'in bu sözlerinden sonra Burhanettin Saral, "Sedat da burada ben de buradayken hepsini açıklığa kavuşturalım. Hepsinin cevabı var ben de Sedat sen rahat ol. Ben bir şey yaparsam sahip çıkarım merak etme" cevabını verdi. Kardeşinin öldürülmesinde Burhanettin Saral'ın suçlayan Şahin, "Benim kardeşimi, canımı öldürenler çıkıp gazeteye 'öldürmedik' diye beyanat veriyor. Madem dışarı da yüz yüze hesaplaşamadık. Burada hesaplaşacağız" dedi. Bu sözlerin üzerine de yine taraflar yerlerinden kalkarak birbirlerine laf atmaya başladı. İzleyici sırasında oturan tutuksuz bazı sanıklar da ayaklanınca çevikkuvvet ve sivil polisler araya girerek gerginliği önledi.


Şahin, "Dün burada bir trajedi vardı. Burhanettin Saral aşağıda nezarethanede önümden geçerken yüzüme bakamadı" dedi. Şahin'in bu sözlerine tepki gösteren Burhanettin Saral ise, "Neden yüzüne bakamayacakmışım, kimsin sen" dedi.