Şırnak'ta askeri helikopter düştü

Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 13 asker şehit oldu.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2017, 03:32
Şırnak’ta askeri helikopter düştü

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, helikopterdeki 13 asker şehit oldu.

Helikopterin Uludere-Beytüşşebap yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düştüğü belirtildi.

İÇİNDE YÜKSEK RÜTBELİ ASKERLER VARDI
Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba'dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu belirtiliyor.

HELİKOPTERDEKİ PERSONELLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterin içerisinde bulunduğu askeri personellerin isimleri belirlendi.

Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal'ın bulunduğu öğrenildi.

3 BAKAN ŞIRNAK'A GİDİYOR
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitmek üzere yola çıktı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Dülen helikopterle ilgili Genelkurmay'dan yazılı açıklama yapıldı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:
31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olmasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:
"Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkan bir helikopterin kaza sebebiyle düşmesi neticesinde 13 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim.
Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz.
Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız.
Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

ORG. HULUSİ AKAR İNCELEME İÇİN BÖLGEYE GİTTİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI
Başbakan Yıldırım, düşen helikopter kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." dedi.