Yaman hayat

Kayra Yaman (3), 6 yıl önce banyoda bulduğu temizlik malzemesini içti. Bugüne kadar 90’a yakın ameliyat geçiren talihsiz çocuk bir türlü iyileşemedi. Haziran ayında çocuklarını Amerika’ya götürmeyi planlayan aile, tedavi masrafları için destek istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 00:00
Yaman hayat

İÇİNDEKİLER

3 yaşındayken bulduğu temizlik malzemesini içen ve 6 yılda toplam 90 ameliyat geçiren Kayra Yaman Karakaş, hala iyileşemedi. Annesi, oğlunun iyileşmesi için hayırseverlerden yardım istedi. Olay 6 yıl önce Bursa'da meydana geldi. O dönem 3 yaşında olan Kayra Yaman, banyoda bulduğu temizlik malzemesini içti. İç organları hasar gören minik Kayra, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi ile Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nde uzun süre tedavi edildi. Bu hastanelerde 50'ye yakın ameliyat geçirdi. Midesinin bir bölümü alınan, ağız içi, böbrek ve diğer organlarına müdahale edilirken, kalın bağırsağından yemek borusu yapılması gerekti. Ardından Kayra ve ailesi, devlet desteğiyle tedavisine Amerika'da devam etti. Yaklaşık 1 yıl Amerika'da tedavi gören Kayra, burada da 2'si büyük 40 ameliyat geçirmesine rağmen bir türlü iyileşemedi. Ggeçtiğimiz yıl Türkiye'ye dönen Kayra'nın, haziran ayında yeniden Amerika'ya gideceği ve ameliyat edileceği öğrenildi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR...
Devletin tedavi masraflarını karşıladığını, ancak oğlunun ne zaman sağlığına kavuşacağını bilmediklerini söyleyen anne Karakaş, şöyle devam etti: "Tekrar Amerika'ya gitmemiz gerekiyor. Gittiğimiz zaman duruma göre ameliyat yapılması gerekiyorsa yapılacak. Devlet oğlumla ikimizi gönderiyor. Tedavi masraflarımızı karşılıyor. Bizim de maddi durumumuz yok. Eşimin yanımda gelebilmesi için ben devletimizden, insanlarımızdan yardım istiyorum. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayra'nın durumuyla çok ilgilendi. Çok teşekkür ediyorum kendisine tekrar. Biz yeniden Amerika'ya gideceğiz Cumhurbaşkanım. Sizden yardım bekliyorum. İlginizi, alakanızı bekliyorum. Size ihtiyacımız var. Lütfen sesimizi duyun. Temennimiz oğlumun çok çabuk iyileşmesi, ameliyatlarının bitmesi, sağlığına kavuşması..."

YUTMA PROBLEMİ YAŞIYOR
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tutku Soyer, Kayra'nın tedavisinin Türkiye ve ABD'de devam ettiğine dikkati çektı. Soyer, "Kayra Yaman, ülkemizde birçok tedaviler yapıldıktan sonra ABD'de de tedavisine devam edildi. Ancak hala yutma sorunları var. Hastamızın hala tedavisi Türkiye ve ABD'de devam etmektedir" dedi.