Büyük kavuşma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2017 Güncelleme 21 Mayıs 2017, 01:17
Büyük kavuşma

İÇİNDEKİLER

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. Kongreyle birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal zorunluluk nedeniyle 2014'de ayrılmak zorunda kaldığı AK Parti Genel Başkanlığı'na geri dönecek. Bu büyük kavuşmayla birlikte parti, 9 maddelik tüzük değişikliğine gidecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede oylanacak tüzük değişiklikleri özetledi:

RABİA TÜZÜĞE GİRİYOR : Genel Kurul onaylarsa 4'üncü maddeye eklenen 'tek millet, tek vatan tek bayrak, tek devlet' yani Rabia mesajı, tüzüğe girecek.

VEKİLİNİN YETKİLERİ: Düzenlemeye göre de Genel Başkan Vekili, MKYK üyeleri arasından Genel Başkan tarafından belirlenecek. Genel Başkan Vekili, Genel Başkanın verdiği görevleri ifa ederek, yetkileri kullanacak.

MKYK'YA GENİŞ YETKİLER : Tüzüğün 77'nci maddesinde yapılan düzenlemelerle birlikte partinin en yetkili karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na ihtiyaçları etkin bir biçimde karşılayacak yetkiler verilecek.

3 DÖNEM KURALI : Teşkilat başkanlıkları, belediye başkanlıkları ve milletvekilliği için getirilen "3 dönem kuralı" da yeni tüzükle birlikte esnetilecek. MKYK gerekli gördüğü durumlarda karar alarak, 3 dönem kuralını istisnai durumlarda uygulamayabilecek.

MYK ÜYELİĞİ: Yapılan değişiklik ile MYK üyesi bir partili, Bakan olarak atanırsa MYK üyeliği kendiliğinden düşecek.