AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AK Parti genel başkanlığına seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2017, 20:40
AK Parti’de ikinci Erdoğan dönemi başladı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 delegenin oyunu alarak genel başkanlığa seçildi.

AK Parti'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı.

Kongre Divan Başkanı Hayati Yazıcı, seçim sonuçlarına göre, kayıtlı bin 470 delegeden bin 417'sinin oy kullandığını, bin 414 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bin 414 oyla, geçerli oyların tamamını alarak genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AK Parti genel başkanlığına seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Erdoğan, Genel Başkan olarak seçilmesinin ardından şu açıklamaları yaptı:
"Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri ,değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır."

"SIÇRAMA DÖNEMİ OLACAKTIR"
"Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur. Hükümetimizin yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır."

"BİZ MİLLETİMİZİN BU MESAJINI DA ALDIK"
"Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok.Herhangi bir aksaklık gördüğünde vatandaşımız bize mesajı veriyor. Biz de millete tepeden bakılamayacağının bilinci ile bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik. 16 Nisan'da bir mesaj daha verdi. Yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız."