Haçlı seferi

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD’ye gitti. “Türkiye bizi İncirlik’e almıyor. Deniz Yücel’i de iade etmiyor. Arabulucuk edin” dedi... ABD’li mevkidaşı Tillerson ise şu yanıtı verdi: Bize de pastörü göndermiyorlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2017 Güncelleme 19 Mayıs 2017, 01:37
Haçlı seferi

İÇİNDEKİLER

Almanya, Türkiye karşıtlığında sınır tanımadı. Türk Milleti'nin iradesini yok saydı. Bunun yerine terör örgütlerine kucak açtı. FETÖ'cü hainlere sığınma hakkı tanıdı. Onlara maaş bağladı. Bu kıyağı PKK'lı hainlere de yaptı. Ancak Deniz Yücel için kıyameti koparttı! Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, terör örgütüne destekten tutuklandı. Başta Başbakan Angela Merkel olmak üzere Alman siyasiler Deniz Yücel için Türkiye'yi hedef aldı. Ancak Türkiye'nin sabrı taştı. Türkiye, İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman heyetine kapıyı açmadı. Bunun üzerine Almanya, soluğu ABD'nin yanında aldı. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel resmi görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye gidip temaslara başladı. Gabriel'in ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan hem İncirlik hem de tutuklu gazeteci Deniz Yücel için yardım istediği ortaya çıktı.

YARDIM İSTEDİ AMA ...
Gabriel'in "Türkiye bizi İncirlik'e almıyor. Ayrıca Deniz Yücel'i de serbest bırakmıyor" dediği vurgulandı. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ise Gabriel'e dert yandı. "Türkiye İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Brunson'u da bize vermiyor" şeklinde bir ifade kullandı. Öte yandan İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Brunson, Aralık 2016'da bir tanığın ifadesi doğrultusunda FETÖ üyeliğinden tutuklanarak cezaevine yollanmıştı. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan pastörün iadesini talep etmişti.




KENDİLERİ BİLİR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik'ten çekilme yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. "Almanya'nın önce kendisine bir çekidüzen vermesi lazım. Türkiye'ye nasıl davranması gerektiğini öğrenmelidir. İncirlik'ten çekilme kararı alırlarsa kendileri bilir. Yalvaracak değiliz. Güle güle deriz" dedi. Bu arada Bakan Çavuşoğlu, "ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, kesinlikle PKK ve YPG'ye net bir şekilde destek vermektedir. Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" dedi.