CHP paramparça

Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Fikri Sağlar, CHP içindeki kavgayı başlattı. Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adamlık’la suçladı ve istifa etti. Sosyal medya da karıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2017 Güncelleme 07 Mayıs 2017, 02:22
CHP paramparça

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'tek adam' tarzı, parti içinde kavgayı alevlendirdi... Baykal "CHP tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez" derken disipline sevk edilen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar "Adaylığım engellenmek isteniyor" dedi. Muharrem İnce de, ağır şekilde Kılıçdaroğlu'nun demokrasi düşmanı olduğunu ima etti. Girdiği 8 seçimden de hezimetle ayrılan Kılıçdaroğlu, koltuğu bırakmamak için tehditlerini arttırınca dün CHP'liler'i şok eden yeni bir olay yaşandı.

YÖNETİM ANLAYIŞINA TEPKİ
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kılıçdaroğlu'nu suçladı ve CHP'deki görevlerinden istifa etti. Selin Sayek Böke, açıklamasında "Atılması gereken adımlar 16 Nisan gecesinden başlayarak gereken siyasi kararlılık ve netlikle atılmamıştır. Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BAYKAL VE İNCE'NİN İTTİFAKI
Kaset skandalından sonra genel başkanlıktan istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal, en güçlü muhalif Muharrem İnce'den yana tavır koydu. Fikri Sağlar da, CHP Genel Başkanlığı için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

YAZIKLAR OLSUN SİZE
Sosyal medyada yine CHP trend topic oldu. İşte o yorumlar:
Yazıklar olsun size. CHP'yi rezil ettiniz. Hepiniz siyaset çöplüğüne layıksınız.
CHP iktidarı rüyasında bile göremiyor. Niye? Baykal, Kılıçdaroğlu, Eren Erdem, İnce gibi basiretsizler partide çünkü.
CHP milletvekillerine bakıyorum. Bu kadar çapsız nasıl bir araya toplanmış anlamıyorum. Hepsini topla 5 koyunu kaybeder gelirler.
Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur. Parti değil 'Garden Party' gibi eğleniyorlar.
Size oy verdiğim için ellerim kırılsın. Yuh artık size.
Cumhurbaşkanı'nı eleştir, parti içinde 'tek adam ol'. Çok yazık. Kılıçdaroğlu, evinin yolunu bile sorarak buluyor.
CHP, yüzde 49'a sahip çıkacak öyle mi? Kendine hayrı yok bu partinin yahu.
Kılıçdaroğlu'ndan lider olur mu hiç!