Bir lokma acı

Gökyüzüden göz yaşı damladı. Helikopter şehitlerinden geriye yürek yakan hikayeleri kaldı. Şehit özel harekat polisi Azam Güdendede, olay günü ailesine para yollamıştı. Baba Muzaffer Güdendede ise acı haberi oğlunun gönderdiği parayla çorba içtiği lokantada aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2017 Güncelleme 20 Nisan 2017, 02:13
Bir lokma acı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 12 şehidine ağladı. Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan 12 vatan evladının acısı yürekleri dağladı. Konyalı şehit Azam Güdendede'nin son vedası ise herkesi ağlattı. Şehit Güdendede, olay günü helikoptere binmeden önce babası Muzaffer Güdendede'ye para yolladı. Baba da parayı çekip bir lokantaya uğradı. Çorba içerken televizyonu seyre daldı. Bu sırada televizyonda son dakika olarak helikopter kazasının haberi yer aldı. Evladının şehit haberini burada öğrenen acılı baba, olduğu yere yığıldı. Dün şehidini karşılayan Güdendede güçlükle ayakta dururken, evladıyla ilgili bir kahramanlık hikayesi ortaya çıktı. Şehit Güdendede, geçen yıl Tunceli'deki terör saldırısında yaralandı. Babası "Oğlum istersen mesleğini bırak" dedi. Ancak Şehit Güdendede, "Azam PKK'lılardan kaçtı dedirtmem" yanıtını verdi. Konya'daki acı Malatya'ya aktı. Şehit polis memurları Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın ailelerinde de yas vardı. Kırşehirli şehit polis Saadettin Demir de (48) daha önce Şırnak'taki hain saldırıda yaralandı. Emekliliği geldiği halde gönüllü olarak Tunceli'ye atandı. Evli olan şehidin Emrecan (20) ve Emir Mustafa (16) isimli 2 çocuğu vardı. Şehit polis Mesut Özdemir'in Gaziantep Şehitkamil'de yaşayan annesi Ayşe ve babası Servet Özdemir de acı haberle yıkıldı. Gözyaşının diğer adresi Çorum'du. Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın Çorum'daki ailesi evlerinde taziyeleri kabul etti. Şehit Hakim Onur Alan'ın (29) şehadet haberi ise memleketi Ordu'yu yaktı. Evin tek oğlu olan Alan'ın 20 gün önce izne geldiği öğrenildi.

Helikopter kazasına ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de idari soruşturma başlattığı açıklandı. Öte yandan Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan oluşan 12 kişilik uzman ekip, dün olay yerinde inceleme yaptı. Helikopterin kesin düşüş nedeni kaza kırım raporuyla belirlenecek.

İKİ EVLAT BIRAKTI
Şehit polis memurlarından pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'deki ailesi gözyaşı döktü. Şehit polis Ahmet Cihan Kilci'nin (27) Kayseri'de ailesi acıyla yanarken, şehit polis memuru Murat Ködük'ün (44) Kütahya'daki ailesi büyük üzüntü yaşadı. Balıkesirli şehit polis Ekrem Dereli ise geride acılı bir eş ve iki çocuk bıraktı. Şehit pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun Ankara'daki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Evli ve iki çocuk sahibi şehidin iki oğlunun da üniversitede okuduğu öğrenildi. Şehitlerin naaşları dün Elazığ'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı.


Baba Güdendede, dün şehit evladının Ay- Yıldızlı bayrağa sarılı naaşını karşıladı. Elinde ise oğlunun gönderdiği para vardı.



SABAHA KADAR NÖBET
Buyer Dağı'na düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Ancak yolun kapalı olması nedeniyle cenazeler alınamayınca özel harekât polisi ve jandarma timlerinden oluşan ekipler sabaha kadar silah arkadaşlarının başında bekledi. 12 şehidin cenazesi dün sabah dağdan indirilerek Elazığ Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


AĞLATAN MESAJ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Harun Şenözüar'ın eşi Melek Şenözüar tarafından çekilen video sosyal medyada milyonları ağlattı. Kahraman askerin attığı "Bu görev ölürsem çocuğun adını Harun koy" mesajına, 8.5 aylık hamile eşi Melek Şenözüar'ın "Hakettigin yerdesin Allah'ın yiğidi. Sana böylesi yakışırdı. Oğlunda senin gibi bir yiğidin parçası. Ait olduğun yerdesin, bizimlesin. Kavuşmamız hep ebedi. Kara toprak bile ayıramaz. Ben seni 3 günlük sevmedim. Ömrüm, son nefesime kadar bu kalptesin" karşılığı verdiği belirlendi.


YÜREK YAKAN KAVUŞMA
Kazada şehit olan polis memuru Mesut Özdemir'in (31) cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin babası Servet Özdemir'in ağıtları törene katılan herkesi ağlattı. Cenazeye ağabeyinin polis üniformasıyla katılan Mehmet Özdemir, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit ağabeyinin tabutu başında selam duran Mehmet Özdemir, polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi

İMZALAR: Halit TURAN - Sırrıberk ARSLAN-Tahir ÖZÇELİK- Aykut AKTAŞ - İhsan TUNÇOĞLU - Ali ALTUNDAŞ - Tahir Aşkın KISACIK