Tanklara 'yolu açın' emrini kim verdi?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’ndan kaçış anı saniye saniye görüntülendi. Kılıçdaroğlu'nun kontrollü kaçışında dikkat çeken bir olay yaşandı. VIP nizamiyesinde bulunan darbecilerin Kılıçdaroğlu çıkmadan önce o bölgeyi boşalttıkları görüldü. Akıllara ise şu soru geldi: Darbecilere yolu açın emrini kim verdi?

Giriş Tarihi 10 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2017, 22:57
Tanklara ’yolu açın’ emrini kim verdi?

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kaçış görüntüleri ortaya çıktı. 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyerek büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu'nun, darbe saatlerinde havalimanında birkaç metredeki cuntacı askerlerle karşılaşmamak için VIP'te beklediği, tanklar ayrıldıktan sonra da çıkış yaptığı görüntülerle ortaya çıktı.

PEKİ O TANKLARA 'YOLU AÇIN' EMRİNİ KİM VERDİ?
Hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'cü askerler havalimanı çevrelemişti. Ayrıca darbeciler VIP nizamiyesini iki tankla kapatmıştı. Kılıçdaroğlu da dışarı çıkma girişiminde bulunmadı. Kılıçdaroğlu VIP salonunda beklemeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da o sırada yoğun telefon trafiği gerçekleştirdi. Daha sonra 23.23'te tanklar şaşırtıcı bir şekilde VIP nizamiyesinin önünden ayrılıp yolu açtı. Kılıçdaroğlu da 23.31'de tankların açtığı yolu kullanarak havalanından ayrıldı. Akıllara ise şu soru geldi. Hain darbe girişimini gerçekleştiren askerler nereden aldıkları emirle VIP nizamiyesinin önünden ayrılarak Kılıçdaroğlu'na yolu açtı. Şimdi ise gözler bu soruların cevabı için Kılıçdaroğlu'na çevrildi.