Ya'şam' yok!

Onlar Suriye’nin ölümle oynayan çocuklarıydı... O küçücük gözler dün bir kez daha açılmamak üzere kapandı. Katil Esad’ın uçakları İdlib’e kimyasal bombalar attı. 100 kişi boğularak hayatını kaybederken, bunların çoğu minicik yavrulardı... İlk yardımı ise yine Türkiye yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2017 Güncelleme 05 Nisan 2017, 02:03
Ya’şam’ yok!

İÇİNDEKİLER

Dünya, sadece kendi çıkarları olduğunda Ortadoğu'yu hatırladı. Batı'nın çocukları kırlara koşarken, Ortadoğu'nun öksüz ve yetim evlatları bombalar, kurşunlar arasında kaldı. Üst akıl, bebek katili Esad'ın zulmüne ise ses çıkarmadı. O Esad dün yine katliam yaptı. Suriye'nin batısındaki İdlib kentine bağlı Han Şeyhun kasabasına Esad veya Rus uçakları tarafından kimyasal bomba atıldı. Bu bombaların sarin ya da klor gazı olduğu vurgulandı. 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenler arasında en çok çocuklar vardı. Saldırıdan etkilenen 500'den fazla kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı. Bazı kurbanların ağızlarından köpük aktı. İdlib'e ilk yardımı ise Türkiye yaptı. Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çok sayıda ambulans, İdlib'e gidip yaralıları aldı. Özel kıyafet giymiş sağlık ekipleri, yaralıları hastanelere kaldırdı. Saldırı dünyada şok etkisi yarattı. Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Rusya lideri Putin'i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu durumun Astana sürecindeki ilerlemeyi riske attığını anlattı. Rusya ise saldırıyı kendilerinin yapmadığını açıkladı. İdlib'deki ilk saldırının ardından savaş uçakları bu kez yaralıların tedavi gördüğü hastaneye bomba yağdırdı. Öte yandan İdlib'teki saldırı 2013'teki vahşeti hatırlattı. Katil Esad ile yönetimi, dört yıl önce Şam'ın Doğu Guta bölgesine sarin gazıyla saldırmış, bin 400'den fazla kişinin ölümüne yol açmıştı.

TRUMP OBAMA'YI SUÇLADI
Beyaz Saray, İdlib'teki kimyasal saldırıyla ilgili, "Saldırıyı kınıyoruz, görmezden gelinemez. Suriye'deki saldırı, Obama yönetiminin zayıf politikalarının sonucu" açıklaması yaptı.


* Suriye'de Esad rejiminin 2011'de başlayan barışçıl ayaklanmaları şiddet kullanarak bastırma girişimi, ülkeyi iç savaşa sürükledi. Yedinci yılına giren savaşta en az 500 bin kişi hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla Suriyeli, komşu ülkelere sığındı. Ülke içinde de 6 milyondan fazla kişi evinden oldu.



* İdlib'de ölümden dönen Suriyeliler'in imdadına Türkiye yetişti. Yaralılar, özel ambulanslarla Türkiye'ye getirildi.